Har du også kjøkkenutstyr i tre? Få dem ordentlig rene med bare én ingrediens

04/05/2024 15:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slik kan du rengjøre kjøkkenredskapene dine i tre.

Kjøkkenredskaper i tre, som gryteskjeer og slikkepotter, trenger mer enn bare vanlig oppvask.

De kan samle bakterier og smuss, men det er en enkel løsning som kan gjøre dem helt rene igjen, og det krever bare en ingrediens.

Det skriver det argentinske mediet Uno.

Når du har treredskaper som må rengjøres etter tilberedning, kan du bruke sitronsyre til å desinfisere dem.

Du starter med å koke vann i en stor kjele. Når vannet koker, tilsett en spiseskje sitronsyre og legg kjøkkenredskapene i vannet.

La dem koke i ca 10 minutter. Etter 10 minutter vil kjøkkenredskapene dine være fri for bakterier og klare til neste gang du trenger dem.

Sitronsyre er så effektiv fordi den ikke bare renser overflaten, men trenger også inn i strukturen av treet, hvor bakterier kan gjemme seg. Det er en trygg og enkel måte å holde kjøkkenredskapene rene på.

Hvis du vil, kan du også legge til litt frisk sitronsaft til kokende vann. Dette vil etterlate kjøkkenredskapene med en frisk duft av sitron.

Det er viktig å holde kjøkkenredskapene rene, og med dette enkle trikset kan du sikre at treredskapene dine er både rene og trygge å bruke.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.