Har du sølt i sengen? Slik fjerner du flekker effektivt fra madrassen din

28/04/2024 07:00

Emma

Hjem
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Tross alt bruker vi en tredjedel av våre liv på det, så det vil nok være en god idé å holde det rent...

Madrasser kan være tungvint å rengjøre, men en husholderske har avslørt sin effektive og enkle metode for ikke bare å rengjøre en madrass, men også fjerne vanskelige flekker som sjokolade eller kaffe.

Det skriver Express.

Den gjennomsnittlige personen bruker omtrent åtte timer på madrassen hver natt, noe som betyr at smuss, støv, døde hudceller, svette og olje vil bygge seg opp hvis den ikke rengjøres grundig noen få måneder.

Madrassoppbyggingen i seg selv kan forårsake gule flekker og få folk til å føle seg klaustrofobiske eller ukomfortable selv om de sover på en nyvasket seng.

Heldigvis har en rengjøringsekspert forklart hvordan du rengjør en madrass med en enkel løsning med ingredienser du sannsynligvis allerede har hjemme.

Denne metoden vil ikke bare rengjøre madrassen, men også fjerne eventuelle stædige flekker i stoffet.

Du trenger....

Vanesa Amaro er en husholderske som beskriver seg selv som "dronningen av rengjøring" og liker å legge ut på nettet om de beste rengjøringsmetodene for vanskelig tilgjengelige områder i hjemmet ditt.

I en nylig TikTok-video delte Vanesa tipsene sine: "Jeg er husholderske og jeg skal vise deg hvordan du fjerner flekker fra madrassen din med ting du allerede har hjemme".

For å lage rengjøringsløsningen trenger du en tannbørste, en sprayflaske, to kopper vann, fem dråper oppvaskmiddel og en kopp hydrogenperoksid.

Hydrogenperoksid er den mest effektive måten å rengjøre madrassen på, da det skal fjerne flekker og støv uten å etterlate skadelige rester.

Oppvaskmiddelet du bruker bør ikke ha noen farge, slik at det ikke farger madrassen, og det fungerer best hvis det er et naturlig merke.

Vanesa forklarte også at du kan "legge til fem dråper av din favoritt essensielle olje" til rengjøringsløsningen, men det bør bemerkes at noen essensielle oljer som eukalyptus, sitrus og peppermynte kan være skadelige for både katter og hunder.

Det er viktig å undersøke det grundig før du sprøyter essensielle oljeblandinger rundt hjemmet ditt hvis du har et familiedyr.

Når rengjøringsløsningen er blandet inn i sprayflasken, er det på tide å bruke den på madrassen. Vanesa sa: "Bland forsiktig og du er god til å gå!

– Nå legger du til noen sprayer og bruker tannbørsten til å pusse den ut. Ta et hvitt håndkle og klapp flekken bort. Gjenta prosessen til flekken er borte.

Forbløffede brukere

I kommentarfeltet til Vanesas video var det mange som ble overrasket over rengjøringsresultatene.

En bruker sa: "Bokstavelig talt står over sengen min og prøver å finne ut hvordan jeg kan få denne flekken av. Du er en gudinne!!" En annen person sa: "Min mann bare sølte kaffe på madrassen. Jeg skal prøve dette, men jeg bruker tannbørsten hans.

I kommentarene sa Vanesa at dette rengjøringstrikset skulle fungere på kaffeflekker, og hun forsikret en bruker om at det også vil fungere på alle blodflekker for enhver kvinne som har en ulykke med menstruasjonsflekker.

En annen kommentator skrev: "Jeg prøvde det akkurat NÅ og det fungerer skisma! Jeg er så overrasket!"

Noen skrev også: "Broren min fikk sjokolade over madrassen. Jeg prøvde dette, og det gjorde underverker for meg!"

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.