Hvor setter du melken i kjøleskapet? Det skal aldri stå her

05/06/2024 07:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Og det er ikke den eneste feilen vi gjør!

De er laget for det. Faktisk skulle man nesten tro at de faktisk var laget for formålet - skuffene i kjøleskapsdøren virker som det perfekte stedet når vi setter melken på plass etter shopping.

Og mange tenker nok at «sånn har vi alltid gjort det», men da har vi alltid gjort det feil.

Mattrygghetsekspert Theresa Keane forklarer til Metro.co.uk.

I stedet anbefaler hun at du setter eller setter melken på hyllene i kjøleskapet - fordi det forlenger holdbarheten til melken.

– Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ikke er kjølig nok, sier hun og legger til:

– Hold alltid øye med hvor kald melken din er å drikke eller ta på. Melkebeholderen må være for kald til å holde. Så kjøp bare den mengden melk du vet du vil bruke relativt raskt. Kjøp smått og ofte.»

Og vi gjør også andre ting galt

Nå har du kanskje allerede hatt litt av en øyeåpner, men det er sannsynligvis ikke det eneste du gjør galt når du organiserer kjøleskap.

Ifølge Theresa Keane bør det viktigste hensynet når du setter i kjøleskapet være at du tenker på hva du legger hvor, i stedet for bare å sette inn der det er plass.

For eksempel bør du unngå å blande rå og klar til å spise mat. Rå mat kan inneholde bakterier som kan "infisere" ferdigmaten, og det kan bli et problem hvis du ikke varmer opp ferdigmaten før du spiser den.

Hun foreslår å legge rå matvarer som kjøtt og fisk som ikke er tilberedt ennå på nederste hylle i kjøleskapet. Ved å plassere den i bunnen, unngår du også drypp fra beholderne, noe som kan rote til kjøleskapet og forurense ferdigmaten.

Løs mat generelt, inkludert rå grønnsaker, bør også alltid plasseres i en trygg beholder på en hylle over den rå maten. Ved å bruke en lukket beholder kan grønnsakene og løs mat også vare lenger.

Til slutt advarer Keane mot å fylle kjøleskapet med varer fra det siste bulkkjøpet av rabatttilbud på favorittmaten din. For mange ting i kjøleskapet vil gjøre det vanskeligere for den kalde luften i kjøleskapet å sirkulere, og derfor må kjøleskapet bruke mer energi for å holde temperaturen nede.