Hvordan finne og bli kvitt mygg på rommet ditt

27/06/2024 12:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Søvnløse netter fra summende insekt? Oppdag hvordan du kan finne og bli kvitt mygg i hjemmet ditt.

Når temperaturen stiger, finner mygg ofte veien inn i hjemmene våre, noe som forårsaker søvnløse netter med irriterende summing og kløende bitt.

Hvorfor surrer myggen alltid rundt ørene våre? Mygg tiltrekkes av karbondioksidet vi puster ut og lukten av svette. Dette er grunnen til at de ofte surrer rundt hodene våre om natten. Å forstå dette kan hjelpe oss med å lokke dem ut av gjemmestedene og effektivt fjerne dem.

Her er noen effektive metoder for å finne og eliminere disse irriterende insektene fra rommet ditt.

Finne mygg på rommet

 1. Lokk dem ut med lukt: Mygg har en god luktesans. For å tiltrekke dem, plasser et slitt plagg, gjerne noe du har trent i, i et hjørne av rommet. Lukten av svette vil trekke dem ut.

 2. DIY myggfeller: Hvis du helst ikke vil bruke klærne dine, kan du lage en myggfelle. En enkel metode er å fylle en grunn tallerken med sukkervann eller øl for å tiltrekke og fange dem.

På dagtid søker mygg etter kjølige, mørke steder å gjemme seg. Vanlige skjulesteder inkluderer hull og sprekker i vegger eller møbler, bak gardiner eller persienner, og under senger eller i skap.

Bli kvitt mygg

Når du har funnet myggen, er det flere måter å bli kvitt dem på:

 1. Bruk et glass: Hvis du foretrekker en skånsom tilnærming, bruk et glass for å fange og slippe dem utenfor.

 2. Vifter: Mygg liker ikke sirkulerende luft, så bruk av en vifte kan bidra til å holde dem i sjakk.

 3. Myggnett: Installer myggnett på vinduer for å hindre dem i å komme inn i hjemmet ditt.

 4. Dusj før sengetid: Siden mygg tiltrekkes av svette, kan det å dusje før sengetid gjøre deg mindre tiltalende for dem. Unngå parfymerte dusjsåper og kremer, da de noen ganger kan tiltrekke seg mygg.

 5. Eliminer stående vann: Sørg for at det ikke er stående vann i eller rundt hjemmet ditt, da dette kan være en grobunn for mygg.

 6. Eteriske oljer: Visse essensielle oljer, som citronella, eukalyptus og lavendel, kan frastøte mygg. Bruk disse oljene i en diffuser eller påfør dem (fortynnet) på huden din.

 7. Skjermdører og vinduer: Sørg for at alle dører og vinduer er riktig skjermet for å hindre mygg i å komme inn.

 8. Insektsmiddel: Bruk insektspray eller kremer på eksponert hud, spesielt under høye tider for myggaktivitet tidlig morgen og kveld.

 9. Hold lysene av: Mygg tiltrekkes av lys. Å holde lys av eller bruke gule "bug lights" kan redusere tiltrekningen deres.

Levetiden til mygg innendørs varierer basert på flere faktorer, for eksempel tilgjengeligheten av mat. Uten naturlige rovdyr kan mygg leve i flere uker hvis de finner nok matkilder.

Ved å forstå myggadferd og bruke disse tipsene, kan du effektivt finne og eliminere mygg på rommet ditt, og sikre en god natts søvn.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.