Kast dette i vaskemaskinen: Plutselig kommer alle årenes møkk frem

25/06/2024 19:14

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Hvis du ikke får det grundig rengjort, risikerer du å vaske i akkumulert møkk.

Mange husholdninger er kjent med det frustrerende problemet når klesvasken ikke blir helt ren og lukter rart, selv etter en vask.

Årsaken til dette problemet er ofte en dårlig rengjort vaskemaskin, der smuss og bakterier forblir og fester seg til klærne. En grundig rengjøring av vaskemaskinen kan løse dette problemet og sikre at tøyet kommer friskt og rent ut.

For å oppnå en effektiv rengjøring av vaskemaskinen, kan du følge en av flere enkle metoder som ble skissert av annetshappyfeet.

Natron og eddik

Start med å tilsette 150 gram natron i vaskemiddelrommet og 150 ml eddik i tøymyknerrommet. Kjør deretter maskinen ved høyeste temperatur og det lengste programmet.

Denne prosedyren bidrar til å fjerne tilstoppet smuss, lukt, kalk og bakterier. Det er viktig å la vaskemaskinen luftes ut etterpå ved å la døren stå åpen.

Sitronsyre

En annen metode for rengjøring av vaskemaskinen er å bruke sitronsyre.

Her tilsettes ca. 250 gram sitronsyre direkte i trommelen, og maskinen er satt til å gå på 60 grader. Sitronsyren desinfiserer maskinen og fjerner opphopning som kan ha akkumulert over tid. Sitronsyre er spesielt nyttig for de som foretrekker å bruke naturlige rengjøringsprodukter.

Oppvaskmaskin tabletter

Oppvaskmaskintabletter kan også være en overraskende effektiv løsning. Ved å plassere to tabletter i trommelen og la maskinen kjøre et vaskeprogram i en time, fjernes alt smuss effektivt.

Det er enkelt og krever ikke mange rengjøringsmidler.

Regelmessig vedlikehold er nøkkelen

Det er avgjørende å vedlikeholde vaskemaskinen regelmessig for å sikre ytelsen og levetiden. Dette innebærer rengjøring av alle deler, inkludert doseringsenhetene for vaskemiddel og tøymykner, samt filteret og gummipakningen. En grundig rengjøring hver tredje måned anbefales for å holde vaskemaskinen i optimal stand.

Ved å følge disse rengjøringsmetodene kan du unngå det ubehagelige problemet med skittent og stinkende tøy, og samtidig forlenge vaskemaskinens levetid. En velstelt vaskemaskin vil tjene eieren godt i mange år og sørge for at klærne alltid kommer rene og friske ut.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.