Kommer du rundt i hjemmet? 4 steder du sannsynligvis glemmer å rengjøre ifølge ekspert

09/06/2024 05:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hun gir også gode råd om hvordan du rengjør disse stedene.

Vi er alle opptatt - enten det er stress av arbeid, barnepass eller sosiale forpliktelser, noen ganger er det vanskelig å finne tid til å rengjøre.

Det skriver Mirror.

Mens de fleste av oss gjør det vi kan for å holde hjemmene våre ryddige og ryddige, ser det ut til at mange av oss glemmer å rydde noen viktige områder - inkludert under sengen.

Bak sengen og sofaen

Ifølge forskning utført av Property Rescue har 14 prosent av husholdningene i Storbritannia, eller 3,9 millioner hjem, aldri rengjort under sengen.

Selv om dette kan virke trivielt for noen, kan opphopning av støv under sengen forårsake allergier og påvirke pusten din mens du sover eller slapper av. Og det er langt fra det eneste stedet folk glemmer å rydde.

En av 10 personer, eller 10 prosent, har aldri vasket bak sofaen, og 8 prosent av briter føler ikke behov for å vaske inne i skap og skuffer på kjøkkenet.

Ovn og kjøkkenvifte

Et annet «glemt» område er bak kjøkkenviften, som blir neglisjert av 13 prosent av husholdningene. Ovnen er også en ikke-ren sone for om lag 9 prosent av mennesker.

Problemet er at hvis du ikke rengjør avtrekksviften, vil fett til slutt blokkere filtrene, noe som reduserer effektiviteten.

En skitten ovn kan også bli en brannfare.

Emily Barron, rengjøringsekspert hos Property Rescue, fortalte The Mirror:

– Det er lett å forstå hvorfor deler av husarbeidet blir oversett. Hvis du bruker plassen under sengen til oppbevaring, kan det være tidkrevende og vanskelig å flytte ting ut for støvsuging, men det er viktig at du gjør det minst månedlig.

Slik rengjør du dem

Emily delte sine beste tips om hvordan du rengjør disse områdene, og forklarte:

– Hvis du rengjør kjøkkenviften regelmessig, trenger den sjelden mer enn en klut med klut og såpevann. Papirfiltre kan enkelt byttes ut, mens metallgitter og filtre bør dynkes i såpevann og skrubbes med en tannbørste for en glitrende finish.

Når det gjelder ovnen din, sa Emily:

"Du kan få sprayskum som mer eller mindre gjør jobben for deg på veldig kort tid, eller hvis du foretrekker å bli kjemikaliefri, kan du fylle en ovnssikker bolle med vann og sette den i ovnen i 20 minutter, det vil produsere nok fuktighet til å løsne fettet og oppbygget smuss slik at du kan rengjøre det mer effektivt"

Hun understreker imidlertid at det er lurt å vente til ovnen er helt avkjølt før du begynner å rengjøre den.

– Og sengetøy bør alltid skiftes jevnlig, spesielt mellom brukere. I tillegg til at det ikke er veldig hyggelig at gjestene bruker skittent laken, hvis sengetøy ikke vaskes regelmessig, kan det gi allergi, astma, hudsykdommer og andre helseproblemer, sier hun og legger til:

"Så leksjonen er, mens visse gjøremål kanskje ikke virker som en prioritet, er det alltid en god idé å rengjøre hvor du kan, så ofte som mulig."