Mange kjenner denne tvilen: Bør man la ovnsdøren stå på gløtt etter bruk av ovnen?

09/05/2024 15:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mange vet ikke om de skal lukke ovnsdøren etter bruk eller la den stå på gløtt.

Du er ferdig med å bruke ovnen, og du lurer kanskje på spørsmålet: Skal ovnsdøren være åpen eller lukket? Selv om det kan virke som en liten ting, er svaret viktig for både kjøkkenet og din sikkerhet.

Det skriver det tyske medie Chip.

Moderne ovner er laget for å takle fuktighet og varme på egen hånd. De har vifter som hjelper til med å få ut varm luft og fuktighet, slik at du faktisk ikke trenger å åpne ovnen når du er ferdig med å bruke den.

Hvis du lar døren stå åpen, kan det også skade de andre kjøkkenelementene som er nær ovnen. Varmen kan misfarge eller ødelegge elementene, spesielt hvis de er laget av et materiale som ikke tåler varme godt.

Hvis du tenker på å bruke den varme luften fra ovnen til å varme opp kjøkkenet, kan det føre til mer fuktighet på kjøkkenet, noe som kan føre til problemer med mugg hvis kjøkkenet ikke er godt ventilert.

I tillegg er det også en sikkerhetsrisiko. En åpen ovn kan være farlig hvis du har små barn eller kjæledyr som ved et uhell kan berøre den varme ovnen og brenne seg selv.

Det beste rådet er å sjekke bruksanvisningen for ovnen din for å se hva produsenten anbefaler. Det er den sikreste måten å lære mer om hvordan ovnen din fungerer best og varer lengst.

Og neste gang du er i tvil, husk at det ofte er best å bare lukke ovnsdøren og la ovnen ta vare på seg selv.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.