Mer hygienisk og estetisk: Slik skal toalettpapiret henge ifølge forskningen

11/05/2024 16:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Da bør den diskusjonen avsluttes!

Det er et tema som vekker heftig debatt til tross for sin trivielle natur: Hvordan henge toalettpapiret på riktig måte.

Debatt om å henge toalettpapir med den løse enden i kontakt med veggen eller vekk fra den har plaget husholdninger i flere tiår.

Det er en opphetet samtale som etiketteekspert Jackie Vernon-Thompson er altfor godt kjent med. Og nå har hun avgjort debatten en gang for alle.

"Forskning etter forskning avslører at den riktige og mest hygieniske måten å henge toalettpapiret på er over og ikke under," sa hun til DailyMail.

"Kan jeg legge til at dette også gjelder papirhåndklær hvis de henger på veggen. Ikke bare er det hygienisk, det gjør det også mulig å opprettholde god hygiene, som er riktig etikette."

Patentet avslører svaret

En av de undersøkelsene som Jackie, grunnlegger av From The Inside-Out School of Etiquette siterer, er patentet fra 1981 for toalettpapirrullen, der oppfinneren Seth Wheeler avslører at den riktige måten å henge toalettpapir på holderen er over. .

I et diagram i patentet er toalettrullen tydelig vist på holderen i øvre posisjon.

Jackie legger til at det å henge toalettpapir i øvre stilling ikke bare er et spørsmål om estetikk, men også om hygiene.

"Hvis papiret er over, når du strekker deg etter papiret, vil fingrene dine bare berøre delen du planlegger å bruke og skylle. Men når det er under, er du mer enn sannsynlig tvunget til å føle etter det og berøre andre deler av papiret. rullen og til og med veggen, som sannsynligvis vil spre bakterier og bakterier," sa hun.

"Enhver gitt person kan ha en kopi på fingeren og kan plassere den på veggen der de kjente etter papiret rullet under."

Så nå har vi svaret: Den løse enden av toalettpapiret må henge VEKK fra veggen – i hvert fall hvis du vil at det skal være så hygienisk som mulig.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.