Mister de svarte buksene farge i vask? Prøv disse 5 tipsene for å forhindre det

09/05/2024 11:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vi vet alle hvor raskt et par svarte bukser kan falme i vaskemaskinen.

Vi vet alle hvor raskt et par svarte bukser kan falme i vaskemaskinen.

Svarte jeans krever mye fargestoff for å oppnå sitt mørke utseende, som over tid vaskes sakte ut ved hver vask.

Det skriver Express.

De kan også miste farge hvis de utsettes for mye sollys, og hvis de ikke vaskes ordentlig, kan de ta på seg en mørkegrå farge. Imidlertid er det mange forskjellige måter å ta vare på svarte jeans for å forhindre at de falmer raskt.

1. Ikke overdriv tørketrommelen

Hvis du noen gang føler deg usikker på om du skal bruke en tørketrommel eller ikke, må du alltid velge å lufttørke klær, inkludert jeans.

Teknologer ved M&S Menswear forklarte:

– En tørketrommel passer ikke til alle klær. Før du skyver alt inn i tørketrommelen, må du ta deg tid til å se gjennom denim, sjekke etikettene og undersøke hvert stykke. Tørketrommel kan til slutt skade elastanfibrene som gir denim sin stretch, og uerstattelig skade kan bety at jeansen ikke beholder sin opprinnelige form. Det er best for dem å tørke naturlig i stedet når det er mulig, men hvis du har jeans som kan settes i tørketrommelen, sørg for å sjekke varmenivået.

2. Snu jeansen med vrangen ut før vask

Selv om dette kan være et av de vanligste tipsene for å vaske jeans, glemmes det ofte når du skynder deg å sette dem i maskinen.

Uansett om jeansene dine er nye eller gamle, må du alltid snu dem med vrangen ut før du legger dem i vaskemaskinen.

Ekspertene sa: "Dette bidrar til å minimere slitasje som forårsaker falming, samt slitasje som kan skje langs sømmer, lommer og kanter på jeansene dine. Det er også viktig å åpne glidelåser og feste knapper og knepp, da dette bidrar til å holde jeansen i form og forhindrer at andre ting fester seg til vasken."

3. Forsikre deg om at du bruker de riktige produktene

Enten du foretrekker flytende såpe eller pulversåpe, er det å bruke de riktige produktene på jeans en fin måte å forhindre at de falmer og er i tipp topp stand.

Dette inkluderer å velge et vaskemiddel som er designet for å bevare fargene, da disse inneholder ingredienser som hjelper denimen til å beholde fargestoffer og motvirke klor i vannet, noe som kan falme farger.

Fagfolkene bemerket: "Hvis du vanligvis velger pulver, husk at det kanskje ikke oppløses helt under kjøligere sykluser, og at det er stor sjanse for at du kan overdrive doseringen, samt etterlate en klebrig rest."

Flytende vaskemidler pleier å være den beste måten å gå for jeans, da de har en god duft og er flotte for å behandle harde flekker.

4. Vask jeans med samme farge klær

De sakkyndige fortsatte:

– De fleste vet allerede at det å blande lyse og mørke farger sammen i vaskemaskinen kan føre til at fargene blør overende. Det samme fenomenet oppstår når du vasker jeans og mørke farger også sammen. Så hvis du prøver å holde jeansene lyse, bør du enten vaske dem separat i sine egne klær eller vaske dem med lignende lyse klær. På samme måte, hvis du prøver å mørke jeansene dine, kan du vaske dem med svarte plagg. Hvis du følger denne ellers enkle regelen, vil det gå langt i å beskytte fargen på jeansene dine.

5. Bruk riktig temperatur

Vask svarte jeans på en kjøligere temperatur. Det kan hjelpe dem å holde seg svarte lenger, noe som er ideelt hvis du vasker dem alene.

Det kalde vannet bidrar faktisk til å fange det svarte fargestoffet inne i stoffet og forhindrer fargeblødning.

Vasking av jeans ved varm temperatur, uavhengig av farge, kan føre til problemer med falming og krymping, så det er best å vaske på 20-30 grader. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.