Nå kommer sommervarmen: Slik kjøler du deg ned hvis du synes det er vanskelig å sove i varmen

05/07/2024 09:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det fungerer også hvis du blir for varm i løpet av dagen!

Å sove om sommeren kan være en kamp, spesielt når du blir rammet av en hetebølge som vi opplevde på forsommeren.

Det er mange teknikker for hvordan du sover når det er varmt, men mange av dem krever litt forhåndsplanlegging og forberedelse.

Hva om du har våknet og føler deg svett og ukomfortabel og trenger å kjøle deg ned på kort tid? Vi har et tips til deg.

Her er det: Gå på badet og kjør undersiden av håndleddene under kaldt vann i noen sekunder.

Venene i håndleddet er nær overflaten av huden - mange mennesker vil kunne se dem gjennom huden - så rennende kaldt vann på huden her er en rask måte å senke temperaturen på blodet som passerer gjennom, noe som igjen hjelper kroppen til å føle seg kjøligere.

Det vil faktisk fungere for en rekke forskjellige områder av kroppen der venene er nær overflaten. For eksempel nakken, templene eller krumningen av armen din. Men håndleddene er sannsynligvis de mest praktiske og lett tilgjengelige midt på natten, forutsatt at du ikke vil få vann overalt.

Når du har gjort det, legg deg tilbake i sengen i en halvføtal side sovestilling, som er den beste stillingen å sove i når det er varmt.

Hvis du er den typen person som ikke har noe imot å forberede deg litt, er det noen forebyggende triks for å hjelpe soverommet ditt til å føles kjøligere når sengetid kryper opp

Lukk persiennene i løpet av dagen

Normalt vil du åpne gardinene i løpet av dagen for å slippe lyset inn.

Når det er varmt vær, vil det å holde dem lukket blokkere solen og holde rommet kjøligere.

Dette er spesielt effektivt hvis du har blendingsgardiner.

Prøv en kaldtvannsflaske

Fyld din varmedunk og stil den i fryseren i en time eller to før sengetid.

Dette vil gi et øyeblikkelig avkjølende treff, selv om du kanskje vil pakke det inn i et håndkle for å forhindre at kondens gjør sengen fuktig.

Tenk på en kjølemadrass

Hvis du bor i et område hvor det ofte er varmt om natten, bør du vurdere å investere i en av de beste kjølemadrassene. Disse er designet spesielt for å regulere temperaturen.

De fleste jobber passivt, ved hjelp av materialer som flytter kroppsvarmen bort fra soverommet og frigjør den andre steder, eller deksler designet for å holde seg kjølig å ta på. Men hvis du virkelig vil gå for det, er det også en håndfull produkter som tilbyr aktiv kjøling.

Kilde: Tom's Guide