Prøv dette rensetrikset: Slik rengjør du ovnsdøren din på et blunk

12/05/2024 21:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slik rengjør du enkelt ovnsdøren.

Å rengjøre ovnen din kan virke som en stor oppgave, men en ren ovnsdør er ikke bare viktig for det hygieniske aspektet, den hjelper deg også å se oppvasken tydelig når de står der inne og putrer. Det er derfor viktig å holde glasset rent og klart. 

Dette er skrevet av mediet Tasting Table.

Den gode nyheten er at du enkelt kan lage ditt eget effektive rengjøringsmiddel. Du trenger bare destillert hvit eddik, natron og vann. Denne blandingen vil løse opp fettet. I tillegg trenger du litt tid og en mikrofiberklut eller en myk svamp for å gni bort fettet uten å ripe glasset.

Slik gjør du det: 

Først blander du natron med litt vann. Fordel det over det indre glasset med en svamp eller klut, og pass på å legge et ekstra lag på de verste fettflekkene.

La det stå i 10 minutter slik at natron kan løse opp smuss og fett på glasset. Så lager du en blanding av en del eddik til fire deler vann. Dypp en ny klut i denne blandingen og bruk den til å tørke bort natron.

Husk at ovnen din må være helt kald når du rengjør den, da det er farlig å gjøre det når den er varm. Ellers er det bare å nyte den rene og skinnende ovnsdøren din.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.