Langpanne er blant de vanskeligste elementene å rengjøre på kjøkkenet. Dette trikset bør imidlertid spare deg for tid.
Akkurat nå leser andre
De høye temperaturene som stekepanner utsettes for under tilberedning gjør ikke rengjøringsoppgaven enklere. Forkulling av mat fører uunngåelig til dannelse av gjenstridige flekker som kan være svært vanskelig å fjerne.
Noen matvarer inneholder sukker som kan karamellisere og feste seg til overflaten, mens andre inneholder fett som kan sette dype spor. I tillegg utsetter mange husstander rengjøring til neste dag
Hvis matrester ikke renses raskt etter tilberedning, kan de stivne og bli enda mer gjenstridige.
To ingredienser som gjør underverker
En feilfri metode kan imidlertid overvinne skitten, skriver Allrecipes. De mirakuløse produktene? Natron og eddik. To ingredienser som vanligvis har plass i skapene på de fleste kjøkken.
Start med å fylle en kjøkkenvask med varmt vann. Tilsett like deler natron og hvit eddik (omtrent en halv kopp av hver).
Dypp langpannene i blandingen og la dem trekke i 30 minutter til en time. Skrubb platen kraftig med den grove siden av en svamp.
Sørg for å utføre sirkulære bevegelser for å unngå synlige riper. Når du har skrubbet godt må du vaske pannen med såpe og vann, så er det hele ferdig.
Et ufeilbarlig triks
For å komplementere dette første trikset, er det også mulig å lage en pasta med natron og hydrogenperoksid.
Fordel blandingen over overflaten av pannen og la den stå i 2 til 3 timer, skriver Marmiton. Bruk en svamp til å tørke av pastaen. Det er verdt å merke seg at det ikke er nødvendig å skrubbe for hardt. Langpannene dine vil skinne igjen.