Rengjøringsekspert avslører: Du skader kokeplaten uten at du vet det - slik gjør du det riktig

28/04/2024 17:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rengjøring av kjøkkenet kan virke rutinemessig og greit.

Rengjøring av kjøkkenet kan virke rutinemessig og greit, men John Cutts, glassekspert og grunnlegger av MeandMyGlass.co.uk, kommer nå med en bønn:

«Vi må tenke oss om to ganger før vi skrubber i vei på kjøkkenkomfyren!»

Ifølge Cutts er det ikke bare valget av vaskemiddel, men også selve rengjøringsmetoden som kan forårsake skade.

Det skriver Mirror.

"Glassrens kan virke som en rask løsning, men de sterke kjemikaliene kan gjøre mer skade enn godt," forklarer Cutts.

Han råder også til å droppe slipende svamper og heller bruke en mikrofiberklut som forsiktig renser i myke, sirkulære bevegelser for å unngå riper.

Rengjøringsmidler som vindus- og glassrensere, som ofte inneholder ammoniakk, kan etse seg inn i glassoverflaten og frigjøre skadelige gasser.

Disse etsende gassene kan i verste fall forårsake skade på luftveiene eller langsiktige helseproblemer.

For de som leter etter et tryggere alternativ, anbefaler Cutts hvit eddik.

Dette vanlige husholdningsmiddelet er ikke bare effektivt for å bryte ned fett og smuss uten å skade overflater, men det har også et bredt spekter av hjemmebruk.

– Hvit eddik er overraskende allsidig og kan blant annet brukes til å kontrollere ugress i hagen eller fjerne svetteflekker fra klær, påpeker han.

I tillegg understreker Cutts viktigheten av forsiktig behandling, spesielt når det gjelder elektriske deler av kokeplaten.

– Et overforbruk av vann kan skade de elektriske komponentene, advarer han.

Rask opprydding etter tilberedning er også viktig for å forhindre at matrester og væsker fester seg til tallerkenen og etterlater merker.

Sist men ikke minst, når du starter rengjøringsprosessen, er det avgjørende å fjerne støv og smuss med en tørr mikrofiberklut før noe annet.

Denne enkle handlingen sikrer at du ikke bare flytter smusset rundt, men faktisk får en ren og skinnende overflate. John Cutts råd kan være avgjørende for å opprettholde glansen og funksjonen til kjøkkenets mest brukte hvitevarer.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.