Skal du på ferie? Slik passer du på potteplantene mens du er borte

20/06/2024 08:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være et trist syn å komme hjem til hvis ikke potteplantene er vannet.

Snart går vi inn i de berømte ferieukene 29, 30 og 31. For mange betyr dette at de må være borte fra hjemmet i minst én av ukene. Uansett om det er for å dra til varmere strøk eller for å nyte en ekte norsk sommer – med alt det innebærer, på godt og vondt.

Uansett hvilke ferieplaner du har, kan det være et trist syn å komme hjem til hvis potteplantene dine ikke får vann.

Noen allierer seg med en nabo eller en god venn som kan se på boligen, men har du ikke den muligheten, kommer her noen gode tips. Dette er skrevet av Samvirke

Flytt plantene

For å beskytte plantene dine best mulig, er det viktig å flytte plantene først hvis du har dem stående i en sørvendt vinduskarm eller i direkte sollys.

Ved å fjerne dem fra solrike steder reduserer du plantens behov for vann og solskader.

Hjelp til selvhjelp

Er plantene store nok kan du med fordel stikke en flaskehals ned i bakken i nærheten av planten. Fyll deretter plastflasken med vann og hold en finger over hullet i flaskehalsen før du raskt stikker den ned i bakken.

På denne måten sikrer du at planten alltid har en vannbeholder som den kan suge vann fra. Hvis flasken ikke kan stå av seg selv, kan du være sikker på å binde den opp fra planten med en snor.

Hvis planten ikke er så stor, kan du bruke en trakt i stedet, som du stikker ned i bakken og fyller opp med vann. På denne måten får planten hele tiden det vannet den trenger.

Plasser plantene dine i vasken

Har du en gammel klut du ikke bruker, kan du legge den i vasken og bløtlegge den godt. Legg så potteplanter i plastpotter eller andre beholdere med hull i bunnen oppå den våte duken. På denne måten lager du en vannforsyning for anlegget.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.