Skal du på ferie? Slik sørger du for at potteplantene dine klarer seg i mellomtiden

07/07/2024 18:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være et trist syn å komme hjem til, hvis ikke potteplantene er vannet.

Snart nærmer vi oss de ettertraktede ferieukene 29, 30 og 31. For mange betyr dette at de må være borte fra hjemmet i minst én av ukene. Uansett om det er for å reise til varmere strøk eller for å nyte en ekte norsk sommer med alle dens aspekter – både gode og dårlige.

Uavhengig av ferieplanene dine, er det viktig å sørge for at potteplantene dine ikke lider av vannmangel når du kommer hjem.

Noen kan samarbeide med en nabo eller venn for å passe på hjemmet, men hvis du ikke har det alternativet, her er noen nyttige tips. Dette råder Samvirke.

Flytt plantene dine

For å beskytte plantene dine best mulig, er det viktig å flytte dem hvis de står på en sørvendt vinduskarm eller er utsatt for direkte sollys.

Ved å fjerne dem fra solrike steder reduserer du plantens vannbehov og risikoen for solskader.

Selvhjelp for plantene

Er plantene dine store nok kan du med fordel sette en flaske vann i jorda nær plantens rot. Fyll flasken og dekk åpningen med en finger før du raskt setter den i bakken. På denne måten sikrer du at planten har konstant tilgang på vann. Hvis flasken ikke kan stå av seg selv, kan du binde den opp med en hyssing.

Hvis planten er mindre, kan du bruke en trakt for å legge vann direkte i jorda. Dette sikrer at planten får den nødvendige mengden vann.

Bruk vasken til potteplanter

Har du en gammel klut kan du legge den i vasken og bløtlegge den grundig. Deretter kan du legge potteplantene – som står i plastpotter eller beholdere med hull i bunnen – oppå den våte duken. Dette skaper en naturlig vannforsyning for plantene.