Slik gjør du grillen klar før 17.mai: Bruk disse tipsene

13/05/2024 09:44

Emma

Hjem
Foto: MatPrat / NTB
Foto: MatPrat / NTB
Er du en som liker å grille? Da burde du lese med her.

17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede.

Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka.

Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.

Det skriver MatPrat i en pressemelding.

  1. Vask utsiden grundig

Begynn med å rengjøre utsiden av grillen. Spray kjøkkenspray over den kalde grillen og la såpen virke i rundt ett minutt. Bruk deretter en svamp eller fuktig klut for å fjerne flekker. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. For ekstra tøffe flekker kan du bruke ovnsrens, eller velge et vaskemiddel spesielt tilpasset din grillmodell.

  1. Få ristene rene

Investér i en god grillbørste for å enkelt børste bort matrester fra ristene. Det er lettere å børste når grillen er varm, rett etter bruk. Har du gassgrill, husk også å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over dem. Bruk hageslangen for å spyle vekk såperester og smuss.

  1. Gi grillen en blank finish

Bilpolish er et utmerket hjelpemiddel for å gi emaljerte griller en blank og fin overflate. For rustfrie detaljer, bruk kromrens eller duraglitt, eller ta i bruk stålull for å fjerne rust og skitt. Enkelte grillprodusenter har også egne sprayer for dette formålet.

  1. Sjekk slangen på gassgrillen

Hvis du har en gassgrill, bør du kontrollere slangen hvis den er over 2-3 år gammel. Se etter tegn på slitasje som sprekker eller morkne partier. Små lekkasjer i slangen kan påvirke grillens funksjon.

  1. Dekk til grillen

Når grillen ikke er i bruk, bør den dekkes til med et trekk. Dette holder grillen pen og forlenger levetiden. Ved å følge disse rådene fra kokk Anette Fjelleng Hansen, kan du se fram til en ny, smakfull grillsesong. Grillen vil være i toppform og klar til å servere deilige grillretter.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.