Er du en som liker å grille? Da burde du lese med her.
Akkurat nå leser andre
17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede.
Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka.
Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.
Les også
Det skriver MatPrat i en pressemelding.
-
Vask utsiden grundig
Begynn med å rengjøre utsiden av grillen. Spray kjøkkenspray over den kalde grillen og la såpen virke i rundt ett minutt. Bruk deretter en svamp eller fuktig klut for å fjerne flekker. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. For ekstra tøffe flekker kan du bruke ovnsrens, eller velge et vaskemiddel spesielt tilpasset din grillmodell.
-
Få ristene rene
Investér i en god grillbørste for å enkelt børste bort matrester fra ristene. Det er lettere å børste når grillen er varm, rett etter bruk. Har du gassgrill, husk også å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over dem. Bruk hageslangen for å spyle vekk såperester og smuss.
-
Gi grillen en blank finish
Bilpolish er et utmerket hjelpemiddel for å gi emaljerte griller en blank og fin overflate. For rustfrie detaljer, bruk kromrens eller duraglitt, eller ta i bruk stålull for å fjerne rust og skitt. Enkelte grillprodusenter har også egne sprayer for dette formålet.
-
Sjekk slangen på gassgrillen
Hvis du har en gassgrill, bør du kontrollere slangen hvis den er over 2-3 år gammel. Se etter tegn på slitasje som sprekker eller morkne partier. Små lekkasjer i slangen kan påvirke grillens funksjon.
-
Dekk til grillen
Når grillen ikke er i bruk, bør den dekkes til med et trekk. Dette holder grillen pen og forlenger levetiden. Ved å følge disse rådene fra kokk Anette Fjelleng Hansen, kan du se fram til en ny, smakfull grillsesong. Grillen vil være i toppform og klar til å servere deilige grillretter.