Slik rengjør du mikrobølgeovnen din enkelt: Du trenger bare én ting som finnes i hvert hjem

14/06/2024 08:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mikrobølgeovnen er ofte en tidsbesparende venn i hverdagen. Rester fra tidligere måltider kan enkelt varmes opp igjen, akkurat som du enkelt kan lage vanlige ferdigretter fra supermarkedet.

En av de ubehagelige sidene ved bruk av mikrobølgeovn er imidlertid at rengjøring kan være vanskelig hvis det ikke gjøres regelmessig.

Heldigvis finnes det en genial metode som får mikrobølgeovnen din til å skinne og se ut som ny – og den kan til og med gjøres på et blunk.

Mikrobølgeovnen er sannsynligvis en av de mest brukte apparatene på kjøkkenet ditt. I mange hjem brukes den faktisk nesten daglig og har derfor forståelig nok fått en plass som en vesentlig del av flere norske hjem.

Middagen kan for eksempel enkelt varmes opp slik at den blir rykende varm og deilig å spise hvis du har noe til overs fra dagen før. De mange ferdigrettene som supermarkedshyllene er fulle av er også raske og enkle å lage i mikrobølgeovnen din.

Dessverre kan mikrobølgeovnen også fort bli skitten ved hyppig bruk, dersom du ikke bruker lokk og rengjør den jevnlig. Hvis rengjøringen av mikrobølgeovnen forsømmes, kan resultatet bli et stinkende og frastøtende syn når døren åpnes.

Det finnes imidlertid en veldig enkel og genial metode for å rense mikrobølgeovnen for matrester og sprut. Glem å bruke dyre og giftige rengjøringsprodukter - de nødvendige verktøyene er sannsynligvis allerede i hjemmet ditt.

Hvordan rengjøre mikrobølgeovnen raskt?

Alt du trenger er en sitron. Ta en sitron og del den i to. Press deretter sitronsaften over i en liten bolle eller kaffekopp, som du først har fylt halvveis med vann. Legg den pressede sitronen i bollen med vannet og sett bollen i mikrobølgeovnen. Det skriver Newsner.

Lukk mikrobølgeovnen og sett den på full effekt i cirka tre minutter – eller til du ser at væsken begynner å koke og boble i bollen. Slå så av mikrobølgeovnen og la bollen med sitronene stå inne i ytterligere fem minutter før du åpner døren.

Ta bollen ut av mikrobølgeovnen og tørk av innsiden med et papirhåndkle. Du vil raskt legge merke til hvordan selv inngrodde smuss og fettflekker umiddelbart løsner. Samtidig har sitronens friske duft fjernet all vond lukt. Og voilà: mikrobølgeovnen din skinner og ser derfor ut som den var helt ny.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.