Slik rengjør du ovnen på kun 60 sekunder: Restauranter bruker trikset daglig

28/09/2024 21:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Både ovnen og ovnsdøren blir skinnende ren på et blunk

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Å rengjøre ovnen din kan virke som en stor oppgave, men en ren ovnsdør er ikke bare viktig for det hygieniske aspektet, den hjelper deg også å se maten inne i ovnen tydelig når de står der inne og putrer. Det er derfor viktig å holde glasset rent og klart. 

Dette er skrevet av mediet Tasting Table.

Den gode nyheten er at du sansynligvis allerede har det du skal bruke hjemme i kjøkkenet.

Du kjenner garantert til problemet. Etter at du har bakt eller brukt stekeovnen til å lage middag, tar det ikke mange dagene før den ser skitten og uhygienisk ut. Hvis du i tillegg ikke får gjort den rent med det samme, så blir skitten mer og mer gjenstridig.

Det anbefale at man rengjør ovnen jevnig, gjerne mellom hver gang man bruker den, men realistisk sett er det nok mange som ikke akkurat får gjort det.

De fleste nyere stekeovner har en selvrensene funksjon, men selv den kan ha problemer med å få fatt når inntørket saus, fett og andre matrester blir sittende i lang tid.

Heldigvis finnes det en metode som selv mange restauranter sverger til, i følge ifølge Quotidian Post.

Du trenger bare destillert hvit eddik, natron, litt salt og vann. Denne blandingen vil løse opp fettet lett som en lek. I tillegg trenger du litt tid og en mikrofiberklut eller en myk svamp for å gni bort fettet uten å ripe glasset.

Slik gjør du det: 

Først blander du natron og litt fint salt med litt vann. Fordel det over det indre glasset med en svamp eller klut, og pass på å legge et ekstra lag på de verste fettflekkene. Konsistensen du skal sikte mot er omtrent som tannkrem.

La det stå i 10 minutter slik at natron kan løse opp smuss og fett på glasset. Gjenstridige flekker kan ha bruk for lengre tid.

Så lager du en blanding av en del eddik til fire deler vann. Dypp en ny klut eller svamp i denne blandingen og bruk den til å tørke og bort natron. Gni litt ekstra på flekkene, men de burde løsne med det samme.

Blandingen burde fungere både inne i selve ovnen og på glasset i ovnsdøren.

Husk at ovnen din må være helt kald når du rengjør den, da det er farlig å gjøre det når den er varm.

Så er det bare å nyte den rene og skinnende stekeovnen.