Tre populære rensetriks fra sosiale medier som kan skade hjemmet ditt

18/05/2024 06:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke alle rensetriks du finner på sosiale medier er de du faktisk bør bruke.

Sosiale medier som TikTok påvirker fortsatt hverdagen til mange mennesker. Hashtaggen #cleantok har fått betydelig oppmerksomhet med mer enn 640,6 millioner innlegg, som alle handler om ulike tips for rengjøring av hjemmet.

Fra husarbeid til bilvedlikehold og vaskemaskintriks, disse videoene lover å revolusjonere rengjøringen din.

Ekspertene hos Imagine Maids oppfordrer imidlertid til forsiktighet og fremhever tre populære TikTok-rensetriks som faktisk kan gjøre mer skade enn nytte. Dette skriver det britiske mediet Express.

1. Sitron og natron:

Kombinasjonen av sitron og natron kan fungere som en bærekraftig og kostnadseffektiv løsning for rengjøring.

Men Imagine Maids advarer mot dette populære trikset, og forklarer at den alkaliske naturen til natron og de sure egenskapene til sitroner nøytraliserer hverandre, og gjør dem ineffektive for rengjøring.

I stedet anbefaler de en blanding av vann og eddik som et miljøvennlig alternativ for vedlikehold og rengjøring av hjemmet.

2. Blanding av rengjøringsprodukter:

Selv om ideen om å blande flere rengjøringsprodukter kan høres ut som en tidsbesparende løsning, kan det føre til katastrofale konsekvenser.

Imagine Maids understreker faren ved å skape giftige kjemiske forbindelser eller etsende syrer som kan skade overflater og utgjøre helserisiko for beboerne.

"Å blande kjemiske rengjøringsprodukter er en stor no-go da du kan ende opp med å lage noen virkelig ekle blandinger. Vurder heller naturlige rengjøringsmidler som klar eddik, tymol og vegetabilsk glyserin. Disse naturlige produktene vil hjelpe deg med å rengjøre hjemmet ditt uten risiko for forgiftning deg selv," sa de.

3. Bruk av skyllemiddel på vegger

En TikTok-trend som antyder bruk av skyllemiddel for å rengjøre vegger har fått gjennomslag over hele verden. Nå har det vist seg at det ikke er noen god idé å bruke dette trikset.

Imagine Maids advarer mot denne metoden, og forklarer at selv om den kan etterlate veggene rene og duftende til å begynne med, kan den føre til en opphopning av rester som tiltrekker seg skitt og støv over tid.

I stedet anbefaler de en blanding av vann, eddik og eteriske oljer som et tryggere og mer bærekraftig alternativ til å bruke på veggene dine.

Kilde: Imagine Maids

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.