Vær oppmerksom: Disse seks tingene tiltrekker edderkopper til hjemmet

21/05/2024 20:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du en av dem som vil flytte så snart du ser en edderkopp i huset? Du er ikke alene. Ganske mange mennesker lider av araknofobi.

Selv om edderkopper ikke kan skade deg, er det fint å holde dem ute.

Følgende tips kan hjelpe deg med det, fordi disse seks tingene tiltrekker seg edderkopper, ifølge det nederlandske magasinet Libelle.

1. Andre insekter

Edderkopper tiltrekkes spesielt av én ting: andre insekter, ettersom de spiser dem. Hvis du ofte ser edderkopper i hjemmet ditt og mye spindelvev, kan de bli tiltrukket av andre insekter i hjemmet ditt.

Et edderkoppnett her og der er ikke dårlig, men hvis du ser et merkbart antall, kan det være lurt å få en skadedyrbekjemper til å undersøke om du har et spesifikt insektangrep. Det kan være det som tiltrekker edderkoppene.

2. Blinde passasjerer

Edderkopper liker å få et løft på andre gjenstander. Derfor er det godt mulig at edderkoppene du ser hjemme hos deg har gått inn i en boks, pose eller noe annet. Hvis noe har stått lenge ute som du vil ha med inn, skader det derfor ikke å sjekke edderkopper først.

3. Bedre inne enn ute

Hvis du vil holde edderkopper ute, ikke gjør det for behagelig for dem inne. Hvis det regner eller er veldig varmt ute, søker edderkopper ofte et behagelig sted. De vil finne et sted hvor det er tørt og temperaturen er behagelig.

Hvis du plutselig har mange edderkopper innendørs, er det sannsynlig at de bruker hjemmet ditt som et gjemmested.

4. Mørke, fuktige rom

Edderkopper elsker garasjer, krypkjeller og kjellere. De flytter gjerne inn her – spesielt hvis det også er noen bokser eller andre ting de kan gjemme seg bak. Jo mer rot, jo flere edderkopper. Prøv å holde disse rommene så ryddige som mulig.

5. Sterke lys

Hvis du har en lampe rett ved døren din, er det en åpen invitasjon til insekter. Mygg og møll elsker for eksempel lys. Det er nettopp derfor edderkopper tiltrekkes av lys: de vet at en deilig buffet venter dem.

Det er selvsagt ikke et alternativ å omringe døren i mørket (ikke minst for å gjøre det vanskelig for innbruddstyver), men hvis du virkelig går lei av insekter, kan du vurdere et sensorlys som bare tennes når det er bevegelse.

6. Du har avfall stående

En søppelsekk full av matrester tiltrekker seg fluer og edderkopper elsker å spise dem. Sørg derfor for at beholderen din lukker tett, og prøv alltid å tømme beholderen før fluene kommer dit. Da er sjansen for edderkopper også mye mindre.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.