Vask alltid vinduskarmer med dette billige, hjemmelagde middelet: Det fungerer som et trygt blekemiddel

02/07/2024 10:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rengjøring av vindusrammer er faktisk en ganske vanskelig oppgave. Spesielt hvite rammer hvor skitt er synlig og de gulner over tid.

Hvordan gjenopprette vindusrammene til deres opprinnelige utseende? Tilsett 6 ss av dette pulveret i varmt vann og vask rammene med det. Det vil bleke dem og rense selv de mest gjenstridige flekkene. Det er en velprøvd metode som gjør vindusvask enklere.

Ved rengjøring av vinduer må du huske å rengjøre både rutene og vinduskarmene samt tetningslistene rundt. Støv, smog og vannmerker legger seg også her.

Hvite vinduskarmer har også en tendens til å gulne eller misfarges over tid hvis det ikke gjøres noe med det. Derfor er det viktig å vite hvordan man vasker hvite vinduskarmer slik at de holder seg som nye og rene i mange år.

En effektiv metode for rengjøring av vindusrammer er å bruke en blanding av natron og vann. Tilsett seks spiseskjeer natron til en halv liter varmt vann og rør godt. Fukt deretter en klut i løsningen og vask vinduskarmene grundig.

Natron takler selv de mest gjenstridige flekkene og bleker de misfargede rammene slik at de kommer tilbake til sitt opprinnelige utseende. Derfor kan du være helt sikker på at du ender opp med et resultat du bare kan være fornøyd med.

Fantastisk vindusvask: Vinduene vil skinne uten striper

Hvis du leter etter en effektiv metode for å rengjøre vinduer uten striper, bør du prøve denne hjemmelagde løsningen. Tilsett 1/4 kopp oppvaskmiddel til en liter varmt vann. Vask vinduene med denne løsningen og tørk dem deretter med en tørr klut.

Oppvaskmiddelet sørger for at vinduene er rene uten striper og vannmerker. Hvis vinduene er veldig skitne, bør du først tørke dem med en fuktig klut.

Du kan med fordel kombinere de to metodene, så du er sikker på at du ender opp med både ruter og vinduskarmer som ser ut som nye.