Vasker avslører: Dette er best for å tørke vinduene etter vask

08/05/2024 20:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste bruker viskestykker, men det er faktisk ikke det beste valget.

Onni Cichoracki, en erfaren finsk vindusvasker, deler sine profesjonelle tips for effektiv vindusvask. Cichoracki understreker viktigheten av å velge de riktige verktøyene for å oppnå de beste resultatene og minimal innsats.

I følge ham er mikrofiberkluter det overlegne valget for både profesjonelle og amatører når det kommer til vindusvask. Det er skrevet av kotiliesi.

«En mikrofiberklut er definitivt det beste alternativet for dette formålet», påpeker Cichoracki, som anbefaler å bruke en helt tørr mikrofiberklut for å unngå striper og lo på vinduene.

Han advarer mot bruk av kluter som er for tykke eller for tynne, da de enten kan skape for mye friksjon eller bli raskt våte og dermed mindre effektive.

En interessant detalj i Cichorackis metode er hans preferanse for vaffelmønstrede mikrofiberkluter, som han vanligvis kjøper fra bilbutikker. Han sier at klutene er ideelle for vindusvask på grunn av deres utmerkede tørke- og lofrie evne.

– De selges hovedsakelig i bilbutikker og vaskehaller fordi de er vant til å tørke biler og bilvinduer. De fungerer også veldig bra til å tørke boligvinduer, forklarer han.

Cichoracki anbefaler også å bruke en teknikk hvor kluten legges på enden av pekefingeren for å kunne tørke av kanter og hjørner nøyaktig uten å etterlate merker eller fuktighet på glasset.

Denne taktikken med én finger sikrer at den delen av kluten som berører ruten er tørr og ren, noe som forbedrer tørkeeffektiviteten og reduserer risikoen for striper.

Etter bruk skal mikrofiberkluter vaskes på maks 60 grader uten skyllemiddel og lufttørkes før de er klare til bruk igjen. Dette sikrer at klutene beholder sin effektivitet og holdbarhet over tid.

Selv om tradisjonelle metoder som bruk av papirhåndklær eller avispapir kan fungere tilfredsstillende, fraråder Cichoracki bruken da de kan være mindre økonomiske og miljøvennlige i det lange løp.

"Avisen tørker fint, men blekket fra det roter lett til både vinduet og vinduskarmene," forklarer han, og illustrerer hvorfor fagfolk foretrekker mer spesialiserte verktøy for oppgaven.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.