Veggedyr: Seks enkle og billige tips for å unngå dem (og holde dem unna)

26/06/2024 18:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekspert har kommet med de beste tipsene for å unngå å ta med veggedyr hjem fra reise.

En video har skapt mye oppmerksomhet. En dag i september i fjor filmet en reisende veggedyr på setene til et TGV-tog mellom Marseille og Paris. Det førte til at panikken spredte seg, men alle må dessverre venne seg til disse insektene.

Vil du bekjempe veggedyr? France 3 Provence Alpes gir de beste tipsene fra Maurice Pierre, leder for A3DS, spesialist på skadedyrkontroll i Marseille og partner i den nasjonale planen mot veggedyr.

1. Velg en plastkoffert i lys farge

Veggedyr i togvogner er trolig ikke fastboende, men blinde passasjerer som henger på skjerf, hansker eller vesker. Unngå stoffkofferter og velg pastellfarger. Veggedyr er mindre tiltrukket av lyse farger og kan ikke gripe tak i plast.

2. Oppbevar tilbehøret ditt i en skinnveske

Maurice Pierre anbefaler å legge personlige gjenstander som hansker, skjerf og luer i skinnvesker under reise. Unngå å plassere dem på gulvet eller setene.

3. Rist klærne når du går i land

Veggedyr unngår lys og gjemmer seg under setene der de venter på neste måltid. Når du forlater toget, taxien eller flyet, rist klærne grundig for å unngå veggedyr.

4. Bruk plastposeteknikken

Spray insektmiddel i den tomme kofferten før avreise. Legg en plastpose i bunnen og legg klærne oppå. Ved ankomst, sørg for å sjekke sengene og oppbevare bagasjen i dusjen i to netter. Du bør også unngå å plassere kofferten nær sengen.

5. Bruk tape på gulvet

For å se etter veggedyr kan du bruke dobbeltsidig tape rundt kofferten. Hvis veggedyr prøver å rømme, blir de fanget på båndet.

6. Lag et lokkemiddel

Veggedyr finnes ofte i klesvask. Lag et lokkemiddel med et stykke bomullsstoff som du gnir under armhulene uten deodorant og legg i en boks med dobbeltsidig tape. Veggedyrene vil bli tiltrukket og fanget på båndet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.