Vil du sikre et flott resultat igjen neste år? Da bør du trimme disse blomstene nå

07/06/2024 20:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To blomsterarter må beskjæres i mai for å sikre best mulig resultat neste år.

Når våren melder sin ankomst er det på tide å ta på seg hagehanskene og begynne på de mange oppgavene som må utføres for å sikre en vakker hage denne sommeren.

Det er imidlertid også visse typer blomster som allerede har blomstret ferdig og krever litt oppmerksomhet for å trives neste år.

Enten du er en erfaren gartner eller bare liker å tilbringe tid i hagen, er det to blomster du absolutt ikke må se bort fra i mai. Den kjente TV-verten og forfatteren Monty Don deler noen gode råd i denne forbindelse, som rapportert av Mirror.

Monty Don fremhever viktigheten av å beskjære eller fjerne de visne blomsterhodene på to spesifikke typer blomster for å sikre et vakkert resultat neste år.

Den populære tulipanen gir alltid farge og liv til hagen etter den grå vintersesongen, men når tulipanene begynner å visne, er det på tide å fjerne de falmede blomsterhodene.

Monty Don forklarer: "Hvis du har tulipaner i bedene dine, beskjær dem når de har passert sin beste alder. Dette vil forhindre frødannelse, så all energi går til å lage nye løker for neste års blomster. Den beste måten å gjøre det på er ganske enkelt å bryt av det visne blomsterhodet med frøkapselen med fingrene."

Det er viktig at du ikke fjerner stilken eller bladene da disse vil bidra til å styrke løkene ettersom de sakte visner.

Den andre blomsten som krever din oppmerksomhet er den tidligblomstrende klematisen. Monty Don anbefaler at denne beskjæres i slutten av mai, like etter blomstring.

"Denne jobben må gjøres umiddelbart etter at de har blomstret ferdig. Tidspunktet kan variere avhengig av hvor du bor, men prinsippet er det samme og for mange av oss skjer dette i slutten av mai," forklarer Monty Don.

Hvis du beskjærer klematisen for sent, risikerer du å fjerne de potensielle blomstene som bør pryde hagen din neste vår.

Ved å følge disse enkle trinnene kan du sikre deg en vakker og frodig hage som vil belønne deg med et fargerikt hav av blomster igjen neste år.