Advarsel: Facebook-funksjon avslører hvor du befinner deg - slik slår du den av

Foto: Shutterstock

Hvis du ikke ønsker at alle Facebook-vennene dine skal vite hvor du befinner deg, så les med her.

Hvis du leser denne nyheten er det en stor sjanse for at også du er på Facebook.

Og hvis du til og med flittig benytter telefonen din til å sjekke det sosiale mediet med det karakteristiske blå ikonet, så har du muligens også Facebook-appen installert på mobilen.

Den populære appen skjuler imidlertid en spesiell funksjon som ikke så mange vet om.

En funksjon som – hvis den er tendt – sladrer om hvor du befinner dig. Det skriver Goodhousekeeping.com.

Les også

Mann legger ut selfie på nettet dagen før bryllupet sitt: Politiet setter i gang menneskejakt

Funksjonen heter ’Venner i nærheten’ og kan hjelpe deg med å finne Facebook-venner i nærheten av deg.

Omvendt kan alle Facebook-bekjentskapene dine også se hvor du befinner deg - altså hvis funskjonen er aktivert.

Og selv om det for eksempel på en festival kan være utrolig nyttigt å se hvor vennene dine befinner seg, så har du sikkert ikke lyst til at alle vennene, familien eller din ekskjæresten alltid kan følge med på hvor du befinner deg.

Hvis du vil vite hvordan du slår av eller på funksjonen, så skal du gjøre følgende:

  • Åpn Facebook-appen på telefonen din.
  • Klikk på menyen nederst i høyre hjørne.
  • Skroll ned til du finner funksjonen ’Venner i nærheten’

Her kan du velge om du vil benytte deg av funksjonen.

I tillegg til å beskytte privatlivets fred, så er det også en annen god grunn til å slå den av - funskjonen bruker nemlig store mengder strøm fra telefonen din.

Les også: Alexanders fidget spinner eksploderte plutselig - nå advarer han andre