Bekrefter ny regjering: Venstre sier ja til plattformen

14/01/2018 16:26

Anniken Hauge

Innland
Statsminister Erna Solberg.
Statsminister Erna Solberg.
Venstre sier nå ja til å gå i regjering.

Statsminister Erna Solberg presenterer nå den nye politiske plattformen, hvor hun sier at Norge skal være et godt land å leve i for alle. Men før det vedtok de tre partiene formelt å gå i regjering sammen.  Det skriver VG.

Trine Skei Grande har møtt Venstres landsstyre og stortingsgruppe på Moss hotell, og Venstre sier nå ja til å gå i regjering med FrP og Høyre.

- I Venstres landsstyre ble forslaget til plattform veldig godt mottatt, og gruppa har fattet sitt vedtak, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK og fortsetter:

- Nå drar jeg til Jeløya og håper de to andre damene (Siv Jensen og Ena Solberg, red.) kommer med like gode vedtak, sånn at vi kan legge frem det vi er blitt enige om.

Hun understreker at dette betyr at Venstre har sagt til plattformen. Ifølge VG skal Regjeringsplattformen skal beskrive politikken som den utvidede Solberg-regjeringen tenker å føre de neste tre og et halvt årene, fram til stortingsvalget i 2021.

Også i Frp har den foreslåtte regjeringsplattformen blitt godt mottatt: 

- Frps landsstyre har hatt en god og grundig diskusjon, og vi har enstemmig besluttet at vi gir tilslutning til denne fremforhandlede avtalen, sier Frp-leder Siv Jensen til VG.