Dagen derpå etter hendelsen i Kongsberg: Politiet innkaller til pressemøte

14/10/2021 08:55

Emma Sletta

Innland
Kongsberg har blitt etterlatt i sjokk og forferdelse etter at en dansk statsborger onsdag kveld drepte fem personer og skadet ytterligere to med pil og bue på åpen gate.

Politiet melder at de holder pressekonferanse torsdag klokken 10 om onsdagens angrep i Kongsberg.

Pressekonferansen finner sted på politistasjonen i den sørnorske byen Tønsberg, der politioverbetjent Ole Bredrup Sæverud gir siste nytt om saken.

Artikelen fortsetter under


Brukte andre våpen

Etter den forferdelige hendelsen på Kongsberg onsdag kveld, var det en 37 år gammel dansk statsborger som ble pågrepet og siktet i saken. Han er siktet for å ha begått de fem drapene, sa mannens forsvarsadvokat, Fredrik Neumann, til Ritzau torsdag morgen.

«Han samarbeider med politiet og forklarer i detalj om hendelsen og hva han er siktet for», sier han.

Advokaten vil ikke si hvordan den danske statsborgeren, som vokste opp i Norge, men har en dansk mor, er landere av anklagene.

Forsvarsadvokaten til den 37 år gamle danske statsborgeren - som er siktet i saken – sier dog til dansk TV 2 at hans klient ble avhørt i flere timer i natt. 

Avhøret av den pågrepne danske statsborgeren startet klokken 01.30 og sto på til rundt klokken 05.00.

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen bekrefter overfor nyhetsbyrået TV2 at den tiltalte dansken er kjent av politiet i forbindelse med flere tidligere hendelser.

Derutover er det også kommet fram at den tiltalte i saken har brukt andre våpen end pil og bue, det har dog ikke kommet frem hvilke andre våpen det er snakk om.