Erna Solberg har aldri vært mer populær

04/10/2017 09:45

Anniken Hauge

Innland
Erna Solberg avgir sin stemme ved valget i september i år.
Erna Solberg avgir sin stemme ved valget i september i år.
Fersk måling viser at oppslutningen er større enn noensinne.

Det norske folket liker Erna Solberg bedre og bedre.

I hvert fall hvis vi skal tro ny måling foretatt av Norstat, som viser at oppslutningen omkring Erna Solberg som statsminister skyter i været, skriver NRK.

Det er gode nyheter for den kommende høsten regjeringen møter.

I en måling foretatt av Norstat over perioden april 2014 til oktober 2017, har de spurt det norske folk hvem som er best skikket til å være statsminister i Norge, Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre.

Ferske tall fra oktober viser at Erna Solberg har en oppslutning på hele 50,2 prosent, hvilket ga et smil om statsministerens munn da hun ble presentert for tallene.

- Så hyggelig. Det er oppmuntrende å vite at man har folket i ryggen, sier hun til NRK.

Dette er første gang Erna Solberg får støtte fra mer enn halvparten av befolkningen.

Det er for tiden møter mellom samarbeidspartiene i Stortinget, og det er flere store avgjørelser det skal tas stilling til fremover. Det betyr også vanskelige valg fremover for statsministeren.

- Det er et ønske om å gjøre mer enn det vi økonomisk har rom til. Vi har et behov for å gjennomføre noen reformer og endringer i samfunnet, også må vi skape flere arbeidsplasser, sier hun.

Avslutningsvis forteller Erna Solberg til NRK at hun setter pris den positive oppslutningen, men at hun nok skal klare å holde bakkekontakten.

Les også: Nå: Politiet har funnet videoer av tortur og drap på kvinner på Peter Madsens PC