Jesper advarer etter uhyggelig opplevelse på motorvei: 'Det kunne blitt veldig farlig'

07/02/2017 16:00

Anniken Hauge

Innland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jesper Løkke måtte gi vilt og voldsomt med tegn for å få bilisten foran seg til å skru på kjørelysene. Videoen av den uhyggelige episoden skaper debatt på Facebook.

Man må passe på hverandre i trafikken. Er man ikke oppmerksom bak rattet, kan selv en liten feil være livsfarlig.  

Det opplevde Jesper Løkke,da han skulle hjem etter å ha vært en tur på IKEA i Malmø. Bilisten foran ham hadde glemt å skifte til kjørelys, og Jesper Løkke filmet alt:  

- Det var bekmørkt. Det er kun parklys på bilen, og jeg blinket og tutet til henne, og endte med å kjøre opp på siden av bilen for å få henne til å reagere, sier 49-årige Jesper Løkke til Dagens.no.

Han bor til daglig i Sverige.

- Jeg hadde fått sjokk om jeg hadde kommet i høyere fart. Da kunne situasjonen blitt veldig farlig. Men jeg holdt meg bak så jeg følte meg sikker. Jeg er egentlig heller ikke sjokkert over at folk ikke husker å stille inn lysene sine ordentlig lenger, sier han.

Den rutinerte bilisten ser nemlig daglig denne feilen på pendlerturen sin til og fra jobb. 

- Jeg kjører nesten 200 kilometer om dagen til og fra jobb, så jeg ser det daglig. Både i mørket og i tåke. Men jeg har sluttet å blinke, for folk bak rattet forstår det ikke, og så blir de sure og gir deg fingeren, sier den 49-årige IT-koordinatoren, som har lagt ut videoen på Facebook med spesielt formål:

- Jeg ville gjøre folk oppmerksomme på hvordan bilen deres virker. Alle nye biler skal ha automatisk lys, men det er fortsatt mange biler som ikke har installert automatisk lys. Det koster jo ikke allverden å få det ordnet det hos en bilmekaniker, sier Jesper Løkke, som altså til slutt fikk kontakt med bilisten som fikk skrudd på kjørelyset. 

Opptaket av bilen foran er gjort med et lite kamera som Jesper Løkke har installert i frontruten. Det tar opp automatisk når bilen starter, og kan lagres gjennom å trykke på en knapp, forteller han til Dagens.no. 

Bliver man tatt av politiet uten kjørelys på bilen i de sene timer eller ved dårlig sikt, så koster det en bot på 1.000 kroner, opplyser FDM.

Se Jesper Løkkes video av episoden, som siden 28. januar er blitt delt nesten 15.000 ganger.