Kari var i ferd med å falle for parkeringsbot-trikset

01/11/2021 10:50

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kari Andreassen falt nesten for et parkeringsbottriks som kunne ha kostet henne og mannen rundt 460 kroner.

Kari Andreassens mann parkerte for nylig utenfor Feel24-treningssenteret i Tromsø. Da han kom tilbake til bilen sin, fant han en ubehagelig overraskelse i frontruten. Der lå det nemlig en parkeringsbot.

Dette skjedde bare dager etter at han ble bøtelagt for å ha glemt å lansere en spesiell parkeringsapp på smarttelefonen sin.

For å undersøke hva som hadde gått galt denne gangen, bestemte han og kona seg for å se nærmere på parkeringsboten. Her fikk de en overraskelse da de oppdaget at det var en bot som stammer fra en helt annen parkeringssone.

- Så oppdaget vi at det også var et annet registreringsnummer på bilen, og eieren må ha gjort en feil med tallene da han startet parkeringen, sier Kari Andreassen til Dagbladet.

Kari forteller at hun senere valgte å søke etter parkeringssonen som lå på parkeringsboten. Her oppdaget hun at det var veldig langt fra der mannen hennes hadde parkert bilen sin.

– Jeg søkte etter parkeringssonen, og det var enten i Kløfta eller i Sverige. Det er veldig langt unna, sier hun.

Kari Andreassen bestemte seg for å snakke om hendelsen i en Facebook-gruppe kalt Tromsøsia, der flere rapporterte sine teorier om hva som hadde skjedd.

– Noen skrev at det kanskje var skolebarn som hadde flyttet boten. Men det skjedde midt på morgenen mens de gikk på skolen. Jeg tror ikke det var det som skjedde, sier Kari.

I stedet mener hun at noen bevisst har flyttet på parkeringsboten og at noen har forsøkt å få noen andre til å betale den.

Da hun var i byen dagen etter, møtte hun en parkeringsvakt, som hun ba om råd om.

" Jeg spurte ham hva vi skulle gjøre med boten. Han sa at vi bare skulle glemme det, og at eieren av bilen ville få en påminnelse hvis den ikke ble betalt», står det.

Hun fortalte også parkeringsvakten at hun aldri hadde opplevd noe lignende selv, men vakten forklarte henne at det ikke er noe nytt og at det har skjedd flere ganger.

Derfor vil Kari nå advare andre som kan være i samme situasjon der de har blitt bøtelagt med bøter som egentlig ikke er deres.

«Se nøye på boten før du betaler den. Det er lett å tenke at man har parkert litt for lenge og bare må betale, men det er ikke alltid tilfelle», sier hun.

Etter å ha delt advarselen i Facebook-gruppen, ble hun kritisert for ikke å kontakte bileieren for å høre hvorfor mannen hennes hadde blitt bøtelagt.

Kari Andreassen sier hun prøvde å slå opp registreringsnummeret og fant ut at bileieren ikke bor langt unna.

«Jeg kunne ikke ta flere av de ekle tilbakemeldingene, så jeg slettet innlegget. Likevel synes jeg det er viktig at denne metoden er kjent slik at andre ikke blir lurt,» sier hun.