Krever at SSB-sjefen går av - nå koker det i sosiale medier

02/11/2017 10:15

Anniken Hauge

Innland
Foto: Skjermdump Facebook
Foto: Skjermdump Facebook
Samfunnsdebattant og islamkritiker Kjetil Rolness, krever at SSB-direktør Christine Meyer går av etter beskjeden om at forskere i SSB skal overflyttes.

Mange har engasjert seg i sosiale medier, etter det ble klart at administrerende direktør i SSB, Christine Meyer, hadde gitt 25 forskere beskjed om at de skulle overflyttes fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen.

En av dem var mannen bak det såkalte innvandringsregnskapet, forskeren Erling Holmøy, hvilket fikk sin nye innvandringsrapport publisert tirsdag ettermiddag.

Sjefen i SSB avviser blankt at byrået har lagt politiske føringer for forskningen og gjeldende overflytting av ansatte.

Nå som sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness, har tatt til orde og meldt seg inn debatten via en Facebook-post han la ut i går, har Facebook virkelig begynt å koke. 

Det skriver Nettavisen.
Kjetil Rolness, også kjent som kritiker av innvandringen og islam, skriver på Facebook at SSB-sjefen må gå og at hennes 'lydige undersått', forskningsdirektør Kjetil Telle, bør slå følge.

Det har fått folk til å reagere.
Facebookinnlegget som ble postet i går ettermiddag har så langt fått over 1.100 reaksjoner og blitt delt flere ganger.

Christine Meyer på sin side avviser blankt SSB-ledelsen har lagt politiske føringer for forskningen i byrået:
- Jeg vil bestemt avvise at SSBs ledelse legger politiske føringer på forskningen. Det har aldri skjedd – og kommer aldri til å skje, sier direktør Meyer i en uttalelse sendt ut onsdag, skriver Nettavisen.

Hun nekter for at rapporten fra forskeren Erling Holmøy er holdt tilbake av politiske grunner. Rapporten handler om hvordan innvandring påvirker offentlige finanser.

Les også: Kvinne betalte for ekstra benplass på flyet: Fikk sjokk da hun kom frem til setet