Lei av snø? Nå varsles det snøstorm i sør

14/02/2018 14:30

Anniken Hauge

Innland
Takene må måkes på grunn av den store og tunge mengden med snø. Her fra et boligområde i Oslo. Foto: Privat
Takene må måkes på grunn av den store og tunge mengden med snø. Her fra et boligområde i Oslo. Foto: Privat
Det er mer snø i vente. Onsdag blåser det nemlig opp i fjellet i Sør-Norge.

Selv om det har blitt gravd ut biler og hytter av snøen og veier og innkjørsler blitt måkt med full kraft, meldes det nå om at snøkaoset på ingen måte er over enda.

Mildværet som nå har lagt seg over Sør- og Østlandet forverrer forholdene ytterligere

Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt forteller til VG at det onsdag kveld vil blåse storm i fjellet i Sør-Norge og at det derfor blir en skikkelig snøstorm torsdag.

- Det blir snø og snøfokk på Sørlandet. Fjellovergangene kan fort bli stengt eller kolonnekjørt. Utpå torsdagen, når mesteparten av snøen er kommet, kan det bli trøbbel med strømnettet, sier meteorologen. 

Mange steder på Sør- og Østlandet, der det nå ventes ytterligere nedbør, har det ifølge senorge.no falt to til tre ganger så mye snø som vanlig.

Den nye tunge og våte snøen som kommer, kan føre til nye strømnettproblemer og vanskelige kjøreforhold.

De enorme snømassene har gjort at flere har måttet grave seg vei ut av eget hus. Her fra et boligområde i Oslo. Foto: Privat

I Nordmarka har det ikke vært så mye snø siden 1988, mens man nærmere Oslo sentrum bare må se tilbake til vinteren 2006 for lignende mengder, skriver VG.

 

 


 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.