Medie: Putin overleverer makten før kreftoperasjon

03/05/2022 09:08

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin skal ha overlevert makten til den tidligere føderale politisjefen Nikolai Patrushev før Putin gjennom en kreftoprasjon.

Det har lenge gått rykter om at Russlands president Vladimir Putin har kreft eller annen alvorlig sykdom. Disse ryktene ble drevet enda mer etter en video der en synlig påvirket Putin hacks gjennom en samtale der han truer Vesten med tredje verdenskrig.

Nå blir ryktene enda mer drevet etter at det mystiske telegrambyrået General SVR rapporterer at Putin kommer til å gjennomgå en kreftoperasjon, og han overleverer midlertidig makten til en pålitelig alliert. 

Det skriver blant annet New York Post.

Telegramkanalen drives angivelig av en tidligere russisk generalløytnant i utenriksetterretningstjenesten, som er kjent av pseudonymet "Viktor Mikhailovich". Han forteller at Putin har blitt fortalt av leger at han må opereres.

Makten vil bli overlevert til Nikolai Patrushev, men det er usannsynlig at noe vil skje i den perioden da Putin er ufør.

«Det er usannsynlig at Putin vil gå med på å overlevere makten i lengre tid», heter det i rapporten fra general SVR, og legger til at det er lite sannsynlig at kontrollen over landet vil være i Patrushevs hender i ikke mer enn to til tre dager.

Ifølge rapporten er Patrushev verre enn Putin. Patrushev kalles en direkte skurk. Russernes problemer, ifølge general SVR, ville bli multiplisert hvis Patrushev skulle forbli ved makten i en lengre periode.

Viktor Mikhailovich antyder samtidig at han og de allierte han burde ha, vil gjøre alt de kan for å sikre at Patrushev ikke får makt for lenge.