Mette-Marit snakker ut om krystallsyken: - Jeg trodde jeg hadde kommet i tidlig overgangsalder

19/12/2017 15:37

Anniken Hauge

Innland
Kronprinsesse Mette-Marit.
Kronprinsesse Mette-Marit.
Kronprinsesse Mette-Marit forteller nå åpent om hvordan hun opplevde å få sykdommen.

I slutten av november i år kom meldingen om at Kronprinsesse Mette-Marit hadde fått krystallsyke, og derfor måtte avlyse sine planlagte offentlige besøk i dagene fremover.

I et kongelig julebesøk hos NRK forteller Kronprinsessen åpent om tiden etter hun ble syk. 

Forskerne anslår at rundt 80.000 nordmenn rammes av krystallsyken hvert år. Sykdommen karakteriseres ved ​korte, kraftige anfall av karusellsvimmelhet, som kommer i forbindelse med hodebevegelser, særlig når du legger deg ned, setter deg opp eller snur deg i sengen, ifølge NHI.

Under intervjuet med gjengen i NRK P3 forteller Mette-Marit at hun trodde at hun hadde kommet i tidlig overgangsalder, da hun plutselig opplevde intens svimmelhet og hetetokter:

- Jeg snudde hodet raskt, og da var det som om hele verden begynte å bevege seg. Jeg begynte å svette og var veldig kvalm, og trodde jeg hadde kommet i tidlig overgangsalderen, fortalte kronprinsesse Mette-Marit lattermildt.

Kronprinsessen understreker at hun nå er på bedringens vei, men fortsatt føler seg sliten. For anledningen hadde hun også tatt med seg gaver til gjengen i P3 fra julemarkedet på skolen til prins Sverre Magnus.

Ifølge Dagbladet skal Kronprinsparet tilbringe julaften formiddag sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på Egon restaurant i Oslo.

Les også: Farmen-Kristian på finalefesten: Derfor tilgir han fortsatt ikke Geir Magne