Mette-Marit snakker ut om krystallsyken: - Jeg trodde jeg hadde kommet i tidlig overgangsalder

19/12/17 14:37

Anniken Hauge

Innland
Kronprinsesse Mette-Marit.
Kronprinsesse Mette-Marit.
Kronprinsesse Mette-Marit forteller nå åpent om hvordan hun opplevde å få sykdommen.

I slutten av november i år kom meldingen om at Kronprinsesse Mette-Marit hadde fått krystallsyke, og derfor måtte avlyse sine planlagte offentlige besøk i dagene fremover.

I et kongelig julebesøk hos NRK forteller Kronprinsessen åpent om tiden etter hun ble syk. 

Forskerne anslår at rundt 80.000 nordmenn rammes av krystallsyken hvert år. Sykdommen karakteriseres ved ​korte, kraftige anfall av karusellsvimmelhet, som kommer i forbindelse med hodebevegelser, særlig når du legger deg ned, setter deg opp eller snur deg i sengen, ifølge NHI.

Under intervjuet med gjengen i NRK P3 forteller Mette-Marit at hun trodde at hun hadde kommet i tidlig overgangsalder, da hun plutselig opplevde intens svimmelhet og hetetokter:

- Jeg snudde hodet raskt, og da var det som om hele verden begynte å bevege seg. Jeg begynte å svette og var veldig kvalm, og trodde jeg hadde kommet i tidlig overgangsalderen, fortalte kronprinsesse Mette-Marit lattermildt.

Kronprinsessen understreker at hun nå er på bedringens vei, men fortsatt føler seg sliten. For anledningen hadde hun også tatt med seg gaver til gjengen i P3 fra julemarkedet på skolen til prins Sverre Magnus.

Ifølge Dagbladet skal Kronprinsparet tilbringe julaften formiddag sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på Egon restaurant i Oslo.

Les også: Farmen-Kristian på finalefesten: Derfor tilgir han fortsatt ikke Geir Magne

 

 

En ung kvinne innså den forferdelige sannheten da hun så ned på undertøyet sitt.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.