Nye alkoholregler gjør at russen jubler

11/01/2018 13:57

Anniken Hauge

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De nye alkoholreglene gjør at russen nå får lov å ta med seg egen alkohol på treff landet rundt.

Politiet har nå snudd og russen får likevel ta med alkohol på store russearrangement.

Det gjør svært mange kommende russ er jublende glade, og kan glede seg ekstra mye til årets feiring av 13 års skolegang.

- Det er viktig for oss at vi kan ha en russefeiring der vi kan kose oss. Vi vil at alle skal ha en god opplevelse og vi tar vare på kvarandre, sier Vebjørn Lyngstad som sitter i russestyret ved Hafstad vidaregåande skule i Førde, til NRK.

Fra fjorårets feiring på Frøya, Trøndelag. Foto: Shutterstock.

Også daglig leder for Tryvannsfestivalen i Oslo, Mie Skard, er glad. Hun understreker at det er bedre at russen samles ett sted med voksne tilstede, enn at de er spredt utover gatelangs. 

 

Ifølge NRK la Politidirektoratet i fjor fram nye retningsliner som i praksis ville gjøreumulig for årets russ å nyte medbringet alkohol. Det gjorde mange kommende russ rasende.

Det samme direktoratet har nå sendt ut en presisering der det allikvel blir åpnet for at russen kan drikke på treffene som de gjorde før. 

Flere er dog svært skeptiske til den nye endringen, blant annet Hanne Cecilie Widnes, generalsekretær i avholdsorganisasjonen IOGT.

Hun er urolig over at russen konsumerer store mengder alkohol i russetiden. Hun understreker at mange voldepisoder skyldes for store mengder alkohol, og ønsker derfor en russetid preget av mindre fyll og fokus på alkohol.

Les også: Hvor mange glass vin er for mye sammen med barna?

 

 

Læs også:

Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.
Finnes på alle kjøkken: Når du blander det med Cola og ser magien skje vil du gjøre det samme Når du ser hvordan blandingen kan brukes, vil du gjøre det samme.