Oppfordrer studenter til å kontakte sugardaddies

05/09/2017 11:15

Anniken Hauge

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ny norsk tjeneste oppfordrer kvinnelige studenter til å date rike menn mot betaling.

Fattig, kvinnelig student?

Nettsiden richmeetsbeautiful.no oppfordrer med sine reklameplakater kvinnelige studenter til å tjene noen ekstra kroner på å henge ut med rike menn.

De har kjørt en rullende reklameplakat rundt i Oslo by de seneste dagene, for å fremme budskapet om en vel alternativ deltidsjobb for kvinnelige studenter.

Det skriver VG.

Den ideelle organisasjonen Freethem skriver på sin Instagram-konto at de reagerer sterkt på budskapet som blir sendt ut, og stiller spørsmålstegn ved forskjellen på prostitusjon og sugardating. Samtidig deler de følgende bilde de tok av den rullende reklameplakaten på Aker Brygge i Oslo i går:

På nettsiden til richmeetbeautiful.no lokkes unge mennesker til blant annet å 'finne en mentor med klasse' og 'få det du fortjener' hvor de henviser til å gode opplevelser som opera og fine middager i erverdig selskap med rike menn. 

Forbrukerombudet har mottatt en rekke henvendelser fra folk som har sett den rullende reklameplakaten, blant annet fra organisasjonen Freethem som jobber med å forebygge menneskehandel og seksuell utnyttelse.

– Dette er helt drøyt! Vi tenker at reklamen helt klart strider mot loven, og er sterkt kjønnsdiskriminerende. Det virker som en form for oppfordring til sexkjøp, og det er ekstra ille at den retter seg mot unge kvinnelige studenter, sier leder i Freethem, Jeanette Kalmar Frøvik til VG.

Forbrukerombudet stiller seg også svært kritiske til den rullende plakaten. De sier til VG at de nå skal foreta en nøye granskning av nettstedets reklamer, for å se om de er i strid med markedsføringsloven. Reklamene skal i tillegg ha dukket opp på radiokanaler og det populære sosiale mediet YouTube.

– Vi er spesielt skeptisk til at nettstedet spiller så mye på det økonomiske, der kvinnene blant annet skal få gaver og reiser, og retter seg spesielt mot kvinnelige studenter som ikke har den beste økonomien. Markedsføringsloven sier det er ulovlig å drive kjønnsdiskriminerende reklame, forteller forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth til VG.
 

Nettsiden richmeetbeautiful.no eies av selskapet Digisec Media. Eier av Digisec Media, norske Sigurd Vedal sier til VG at de er klar over at det er kommet mye reaksjoner på kampanjen deres. Han hevder videre at deres visjon er å tilby vakre kvinner et kjærlighetsforhold til modne menn som kan spandere og varte opp. Avslutningsvis undertreker han at det er forskjell på reklamere for sugardaddies og å drive med prostitusjon. 

Les også om hvor mange sexpartnere du kan ha før det blir usjarmerende