Oslo-mann frikjent for seksuelle overgrep mot barn under 14 år – tross DNA-bevis

28/09/2017 14:30

Anniken Hauge

Innland
Mannen ble tidligere dømt i tingretten til 6 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Onsdag ble han frifunnet i lagmannsretten.

Onsdag kom dommen i ankesaken hvor en da 27-årig mann fra Oslo i 2008 kjøpte en 13 år gammel jente fra Thailand, tok henne med på ferie og gjorde henne gravid.

Til tross for at det ble bevist gjennom DNA-undersøkelser at jenta kun var 13 år gammel da hun fødte barnet, ble mannen frikjent for seksuelle overgrep mot barn under 14 år i lagmannsretten.

Det skriver TV2.no

Flere stiller seg nå spørsmålet om hvordan i alle dager dette kunne skje.

Det hele startet i 2008. Den da 13-årige thailandske jenta jobbet i en bar hvor Oslo-mannen var kunde. Han kjøpte henne fri for 70 kroner dagen, slik at han kunne ha henne med på ferie. 

Jenta har fortalt til TV 2 at mannen betalte for henne i baren og hadde sex med henne etterpå.

I løpet av denne ferien ble jenta gravid. Mannen ville at hun skulle ta abort, men det gjorde hun ikke.

Etter dommen ble anket fra tingretten, ble mannen dømt til ett år og 9 måneder i fengsel i Borgarting lagmannsrett onsdag - en betydelig lavere dom enn mannen fikk i tingretten.

Statsadvokat ved Oslo Tingrett, Asbjørg Lykken, forteller at juryen ikke fremviser en begrunnelse når de besvarer skyldsspørsmålet. Dermed får vi heller ikke vite hvorfor han ble frikjent for seksuelt overgrep mot barn under 14 år. 

- Det fremstår litt ulogisk, men sånn er systemet, forteller Asbjørg Lykken til TV 2.

Jenta har det tøft og har ikke råd til å bo sammen med barna sine. Hun må i perioder jobbe på en bar i Thailand, hvor hun selger kroppen sin til turister.

- Jeg håper bare at barnet mitt får en god fremtid. At hun kan gå på videregående og at hun får en fin fremtid, sier hun til TV 2.

Les også: Fremmed kvinne dukket opp i begravelse: Så oppdaget den avdødes mor den sjokkerende sannheten