Største jordskjelv på 25 år har rammet Nordsjøen: Kunne måles i Danmark

22/03/2022 08:01

Emma Sletta

Innland
Bildet er fra et andet jordskjelv. Foto: Shutterstock.com
Bildet er fra et andet jordskjelv. Foto: Shutterstock.com
Et relativt stort jordskjelv har rammet ikke langt fra kysten.

Om morgenen mandag 22. mars ble det målt et jordskjelv i Nordsjøen på et sted mellom 4,6 og 5,1 på Richters skala.

Det skriver Ekstra Bladet.

Jordskjelvet skjedde i et område mellom Færøyene og den norske halvøya Stadt, der jordskjelv registreres relativt ofte, men mandagens skjelv var mye større enn vanlig.

Foto: Google Maps

Tine Larsen, som er seniorforsker i seismologi ved GEUS, har forklart til Ekstra Bladet at det var et uvanlig stort jordskjelv, som faktisk var så stort at det er det største på mer enn 25 år i det området.

Skjelvene fra skjelvet, som imidlertid bare anslås å ha vart noen sekunder, kunne faktisk måles flere steder i Danmark, og det har trolig også fått noen nordmenn ut av sengen tidligere enn vanlig.

Ifølge VG kunne beboere spredt over hele Vestlandet kjenne skjelvene, akkurat som innbyggerne i Skottland ifølge Tine Larsen også har kunnet føle det uvanlig store skjelvet.

Hun mener også at det burde vært mulig å føle det på Færøyene, men det er det ingen rapporter om.

Heldigvis har ikke jordskjelvet hatt store konsekvenser, og det har dermed «bare» resultert i to politirapporter i Norge og en lukket boreplattform i Nordsjøen, som imidlertid bare er stengt for sikkerhet.

– Vi har stengt Snorre B-plattformen som en forholdsregel, men ingenting tyder på at noe er galt, sier Gisle Ledel Johannessen, pressevakt for selskapet bak boreplattformen, til E24.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.