Svaksynt mann i dramatisk ulykke: Hunden Charlies heltedåd reddet mannen fra det iskalde vannet

26/12/2017

Anniken Hauge

Innland
Jan Einar Schulze og hunden Charlie var ute og gikk tur 2. juledag da hunden gjorde eieren oppmerksom på noe i det iskalde vannet.

En ulykke som kunne fått fatale konsekvenser da mann i 50-årene falt i vannet 2. juledag, endte heldigvis godt.

En mann og hunden hans var i området, og kom den uheldige 50-åringen til unnsetning.

Mannen er svaksynt og hadde problemer med å komme i land på egen hånd, men ble reddet av Jan Einar Schulze som var ute og gikk tur med hunden sin ved Barthebrygga i Kragerø, skriver NRK.

Hunden Charlie varslet eieren om at det var noe i vannet. Da Jan Einar fikk øye på mannen, forsto han at det var viktig å handle raskt.

- Han hadde plasket i vannet så Charlie ble oppmerksom på ham. Han ba svakt om hjelp, sier hundeeier Schulze til NRK.

Jan Einar forklarer videre at mannen var svært forkommen og ikke visste hvor lenge han hadde ligget i vannet. Etter både hund og eier hadde hjulpet til med å dra opp mannen med en tung klissvåt parkas fra vannet, ble han fraktet til sykehus. 

Operasjonsleder Lene Nordbø hos politiet i Telemark roser innsatsen til Jan Einar Schulze og hunden, og forteller at det sannsynligvis ikke hadde endt så godt uten innsatsen deres:

- De gjorde alt riktig. Mannen er nedkjølt, men det går bra, sier hun.

Hun forteller til NRK at både eier Jan Einar Schulze og hunden Charlie fortjener heder og ære for innsatsen.

 

 

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.