Torben advarer etter flere blodige ulykker: Skru ALLTID av robotplenklipperen om natten

15/05/2017 09:45

Anniken Hauge

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du en automatisk robotplenklipper som trimmer gresset i hagen om natten, så er det viktig å du husker å skru den av om natten. Maskinen kan nemlig bli et dødeligt bekjentskap for dyr som pusler rundt i hagen i mørket.

Roboter er smarte og kan være en stor hjelp for dagliglivets kjedelige gjøremål. 

Hvis man ikke gidder å støvsuge, så kan man stille inn en robot til at kjøre rundt i hjørnene og fjerne støv mens man er på jobb. 

Eller hvis man ikke selv gidder å rense takrenner løv, så finnes det en robot som renser rørene for deg.

Men har man anskaffet seg en robotplenklipper som man har satt til at kjøre automatisk, så bør man straks sørge for å skru den av om natten, advarer den danske dyregruppen Pinnsvinvennene i Danmark på Facebook

 

Selv om maskinen er smart og kan spare deg for mye svette i hagen hvis man har en stpr plen, så er det langt fra alle pinnsvin som overlever møtet med roboten. 

- Det viser seg at synderen er de robotplenklipperne som sørger for å holde gresset nede i mange hager. De kjører om natten, mens pinnsvinene er mest aktive. Når pinnsvin møter noe som virker faretruende, så trykker pinnsvinet seg sammen ned mot gresset for å gjemme seg. Derfor reagerer ikke roboten, og kjører rett over pinnsvinet, advarer pinnsvinvennene i innlegget. 

Det skjer dessverre altfor ofte, at de natteaktive dyrene kommer i klinsj med robotplenklippere.

Et bilde av et forslått pinnsvin som har vært i nærkontakt med den automatisk plenklipperen, er blitt delt vidt og bredt på sosiale medier de siste dagene til skrekk og advarsel. Danske Torben Ramsing er en av de som advarer mot å la roboten kjøre om natten:

- Til dere med robotplenklipper! Vil dere være vennlige å skru dem av om natten! Dette skjer med et pinnsvin som møter en sånn en. Om natten er det dyrenes tid!, skriver han i et innlegg på Facebook, som på få dager er blitt delt 2.000 ganger. 

Et stakkels pindsvin er blevet kørt over af en robotplæneklipper. Foto: Privat

På bildet ser man tydelig hvordan plenklipperen har skalpert pinnsvinet og dratt huden av dyrets snute og ansikt. Og det er langt ifra alle pinnsvin som overlever møtet med plenklipperen. 

Derfor skal man i stedet la plenklipperen kjøre om dagen - og gjerne sjekke at det ikke ligger et pinnsvin i hagen, før man starter maskinen, lyder anbefalingen fra Pinnsvinvennene i Danmark.

Se advarslen nedenfor - og del gjerne det viktige budskapet!