Uheldig innbruddstyv overså viktig detalj: Nå erter butikkeieren Bo gjerningsmannen på Facebook

24/02/2017 10:00

Anniken Hauge

Innland
Foto: Bo Thomsen/Facebook
Foto: Bo Thomsen/Facebook
En uheldig innbruddstyv overså en vesentlig detalj da han i natt ville stjele designermøbler.

Klokken 4.15 i natt ble Bo Thomsen fra Danmark ringt opp med en kjedelig beskjed: Det hadde vært innbrudd i butikken hans. 

Den 41 år gamle innehaveren av Bo Bedre Erhverv i Esbjerg i Danmark, bor riktignok beleilig nærme jobben sin, så bare seks minutter etter alarmen hadde gått, var Bo Thomsen fremme ved butikken som lever av å hjelpe bedrifter med å innrede lokalene deres med møbler. 

- Jeg ble ringt opp av vaktsentralen klokken kvart over fire, hvor jeg deretter kastet på meg noe klær. Heldigvis bor jeg nærme, så jeg skyndte meg bort, mens jeg var rasende, forteller butikkinnehaveren til Dagens.no.

Da Bo Thomsen nådde frem, kunne han raskt konstatere at én eller flere gjerningsmenn hadde kommet inn i butikken gjennom en smadret rute. 

- Gjerningsmannen hadde knust en rute ved å kaste en tung metalldel fra en flaggstang gjennom glasset. Alarmen i butikken er riktignok veldig høy, så han har sikkert hatt det travelt med å komme ut igjen, forklarer Bo Thomsen.

Foto: Bo Thomsen/Facebook

Muligvis av samme grunn ble utbyttet av innbruddet derfor heller ikke prangende.

Det lykkes nemlig kun den/de skyldige å stikke av med to Pinable-lamper fra Dyrberg til 1800 kroner stykket, men da utbyttet stod klart for Bo Thomsen, kunne han ikke la være å logge på Facebook, hvor han skrev en direkte beskjed til gjerningsmannen.

Foto: Bo Thomsen/Facebook

Foto: Bo Thomsen/Facebook

Det viste seg nemlig at vedkommende hadde oversett en liten, men viktig detalj.

- Kjære innbruddstyv. Vi skryter vanligvis av den gode servicen vår, men i dette tilfellet er jeg lei for at det tok meg seks minutter fra alarmen gikk, og frem til jeg kunne være der.

Slik innleder Bo Thomsen innlegget sitt, før han forklarer innbruddstyven hvorfor utbyttet desverre er komplett ubrukelig. 

- Ville bare fortelle at det mangler en lamell i hver av dine Pinable-lamper fra Dyrberg Larsen. Men stikk innom, så skal jeg gi deg en super pris. Ellers kan du jo ikke bruke de til noe, sier han ertende i innlegget.

Foto: Bo Bedre Erhverv

- Lampene er satt sammen på en helt spesiell måte, så for kunne samle de så trenger du en spesiell lamell, som mangler i begge lampene. Derfor trenger du en spesiell lamell som mangler i begge lampene. Derfor klarte jeg ikke å la være å godte meg litt over innbruddet som var forgjeves, ler Bo Thomsen, som samtidig gjetter at gjerningsmannen nå sitter med to ubrukelige Pinable-lamper, kanskje ikke blir vanskelig å finne. 

- Utover en høy og stressende alarm, så er det også ganske mørkt i butikken, så han har blant annet falt oppå en stol, som han har skåret seg på. Dermed har politiet også DNA-sporet hans, forklarer Bo Thomsen, som ikke har latt episoden ødelegge fredags-humøret sitt.

- Man må jo bare le av det. Det var derfor jeg skrev innlegget. Nå får vi en glassmester til å sette inn en ny rute senere, også er det ikke noe mer å gjøre. Det skal i hvert fall ikke ødelegge min dag, sier den humoristiske butikkeieren.