17. mai-været: Nesten for varmt for bunad

15/05/2024 07:47

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Det blir svett under finstasen 17. mai.

Ifølge meteorolog Sigrid Auganæs ved Meteorologisk institutt er ikke været på nasjonaldagen det ideelle for å bære bunad.

– Prognosene har endret seg. For en uke siden så det ut til å bli fint bunadsvær, men nå ser det ut til å bli nesten for varmt for bunad i Sør-Norge, sier hun.

Været kan by på stekende sol fra skyfri himmel og temperaturer opp mot 23 grader i skyggen i byer som Oslo og Bergen.

I Bergen kan det til og med være muligheter for varmerekord på 17. mai, rapporterer lokale medier.

Auganæs anbefaler derfor at man sørger for å drikke godt med vann.

Hvor blir det varmest?

Varmeutsiktene gjelder for det meste av Sør-Norge, unntatt Sørlandet, hvor det forventes noe kjøligere temperaturer rundt 18 grader i Kristiansand.

De høyeste temperaturene på 17. mai forventes i indre deler av Trøndelag, hvor det kan komme opp i 26-27 grader i skyggen. Auganæs påpeker at dette gjelder for områder hvor det ikke er så tett befolket.

I Steinkjer kan temperaturene ligge på omtrent 24-25 grader, mens nærliggende, mindre befolkede områder kan oppleve 26-27 grader.

I Tromsø er det ventet 19 grader. Lenger nord, forteller Auganæs at nordlendingene er relativt heldige med været. Selv om uken vil være preget av lavtrykksaktivitet og regn, ser det ut til å klarne opp til 17. mai.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.