20 år gamle Jonas kjøpte drømmebilen: Så tar saken en uventet vending

21/04/2024 17:00

Emma

Innland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
En drøm ble til et mareritt.

Klassiske biler har en helt spesiell plass i hjertene til mange bilentusiaster. Mange drømmer om en Ford Mustang, en Nissan skyline eller noe helt annet.

Jonas Turgut Olsen, en 20 år gammel bilentusiast fra Hammerfest, er intet unntak.

Siden ungdommen har han spart opp til å eie den ikoniske bilen Mitsubishi Lancer Evolution, som opprinnelig ble designet for rally, ble kjent for sin kraft og estetikk.

"Jeg har alltid drømt om en dag å eie en slik bil, de er ikke lenger laget," sa Jonas til en lokal reporter.

Søket førte ham til Østlandet, hvor han fant en annonsert Mitsubishi Lancer Evolution 8 fra 2004 for 330.000 norske kroner annonsert på Finn.no som en "utrolig fin versjon" med lovende ord fra forhandler Østlandet Auto AS om den velholdte tilstanden.

Det skriver TV2.no

Med bestefaren ved sin side og et depositum på 5000 kroner i lommen, fløy Jonas ned for å se bilen.

Men det som startet som en spennende ekspedisjon, ble raskt til en rekke uheldige funn.

Ved første øyekast virket bilen lovende, men snart la Jonas og bestefaren merke til rust og en uopplyst sprekk i frontruten. – Vi kommenterte det og spurte om det var mer alvorlig rust, men selgeren sa at de hadde sjekket rusten og at den var udramatisk, sier bestefar Johan Dagfinn Rodal.

Ifølge Jonas ga sprekken i frontruten en reduksjon i prisen, som endte på 306.000 norske kroner.

Motviljen mot bilens tilstand fortsatte med en nervepirrende hjemreise, der lydene raskt ble til et «høyt smell» da to hjulbolter løsnet, noe som resulterte i nesten katastrofale konsekvenser. Sikkerheten kom først, og de gikk forsiktig hjem.

Ved hjemkomst ble bilen inspisert av AS Bil & Bø, hvor det kom frem at bilen var langt fra i den stand som lovet. – Det er så mange feil her at jeg mener bilen ikke burde vært gjennom EU-kontrollen, sier mekaniker Alexander Giæver Antonsen.

Han peker blant annet på noe rust, at bilen mangler katalysator og at eksosrøret er festet med ledninger.

Totalt noterte han seg over 30 bemerkninger:

Det var tydelig at bilen hadde blitt feilaktig fremstilt i salgsannonsen, og det som var en drøm ble til et mareritt av juridiske og mekaniske problemer.

Problemer som er anslått å koste Jonas over 100.000 kroner.

Jonas' erfaring kaster lys over den mørke siden ved bilkjøp og viktigheten av grundig research før du kjøper. Som hans advokat, Thomas Oftedahl, påpeker: «Forbrukerkjøpsloven er ufravikelig», noe som indikerer at Jonas' kamp for rettferdighet kanskje ikke er over ennå.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.