6-åringen spiste en is: Så oppdaget han noe rart i den

27/06/2023 17:30

Sofie

Innland
Foto: Privat
Foto: Privat
En norsk gutt fikk seg en overraskelse da han spiste en is.

En seks år gammel gutt ved navn Jonathan gjorde en bemerkelsesverdig oppdagelse da han skulle nyte Lollipop-isen sin i helgen.

Da han ropte til sin mor, journalist Kirsti Østvang fra DinSide, at det var noe rart i isen, tok hun en nærmere titt.

Det viste seg å være en pinne som gikk diagonalt gjennom isen, men det var ingen vanlig ispinne. Ifølge Kirsti Østvang var det mer en skarp greie.

Til DinSide sier Mari Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon i Diplom-Is, følgende:

– Dette er en ispinne som er delt i to på langs. Vi har nettopp fått kjennskap til saken, så vi vil gjerne undersøke den for å finne ut nøyaktig hva som har skjedd her.

Direktøren mener det trolig har vært en feil på løpende bånd, der en ispinne har blitt delt i to før den ble tatt opp og tilsatt isen sammen med den vanlige pinnen. Hun påpeker imidlertid at dette er svært sjeldent.

– Sist noe slikt skjedde med en ispinne var i 2022, da en iskrem hadde en hel ekstra pinne i seg. Dette er derfor svært sjeldent med tanke på mengdene vi produserer, sier hun.

Ifølge Mari Ellestad produserer og selger Diplom-Is over ti millioner Lollipops per år.

Hun forsikrer også at selv om det kan virke skummelt, så er pinnen for stor til å stikkes i halsen, og det var bra at forbrukeren meldte fra om saken direkte slik at de kunne håndtere det ordentlig og unngå lignende hendelser i fremtiden.

– Jeg skjønner at dette kan oppleves som skummelt, men det er ikke farlig, sier Mari.

Heldigvis tar Kirsti Østvang det hele med et smil og påpeker at det kunne vært verre.