Caroline skulle ønske hun aldri hadde kjøpt en pose bananer i Rema 1000: Bare se hvorfor her

03/03/2024 07:00

Emma

Innland
Foto: Genrefoto YouTube
Caroline skulle ønske hun aldri hadde kjøpt en pose bananer i Rema 1000.

Da Caroline Nilsen fra Trondheim skulle lage middag til datteren en fredag ettermiddag, kom hun over noe uventet og ubehagelig i en banan hun hadde kjøpt på Rema 1000 på Dragvoll.

En hvit klump på frukten viste seg å være full av egg.

Hun oppdaget dette da hun stakk den med en gaffel. Oppdagelsen førte til en umiddelbar reaksjon: en beslutning om å unngå bananer i kostholdet i en periode.

Caroline Nilsen, som tidligere hadde kost seg med bananer fra samme gjeng, syntes situasjonen var spesielt bekymringsfull. Hun fulgte rådet på nettet om å kaste alt i nærheten av eggene og desinfisere området:

– Jeg hadde spist noen av de andre bananene i haugen, men denne ble ikke spist. På internett anbefalte de at man kvittet seg med alt som hadde vært i nærheten av eggene og desinfiserte alt, sier hun til TV 2.

Rema 1000s svar

BAMA, Rema 1000s frukt- og grøntleverandør, representert ved senior kommunikasjonssjef Anne Victoria Frogner, erkjenner at slike funn kan være ubehagelige, men forsikrer om at de er ufarlige.

Hun fortalte også at frukt og grønt vokser i naturen, der insekter er en naturlig del av miljøet, og at det er strenge rutiner for kontroll og pakking av produktene.

Anders Endrestøl, insektforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA), antydet at eggene sannsynligvis tilhørte en edderkopp, men at det var umulig å bestemme arten ut fra et bilde.

Han påpeker at det ikke er uvanlig at insekter og små insekter følger frukt og grønnsaker til Norge, men at det er sjelden at nye, tropiske arter etablerer seg i landet.

Du kan se Carolines kjøpte bananer ved å klikke her.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.