Etter sikkerhetsbrudd fra nordmann under kongelig fest: "Han er IKKE vår journalist"

24/04/2024 08:52

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En nordmann utga seg for å være journalist og snek seg inn på prins Christians 18-årsdag – nå benekter mediene enhver forbindelse til den falske journalisten.

En nordmann skapte overskrifter av det mer ubehagelige slaget mandag kveld da det kom frem at han snek seg inn på prins Christians 18-årsdag i fjor. Det gjorde han ved å hevde at han var journalist.

Akkurat som da han gjorde det samme under en markering i Norge noen dager tidligere, viser det seg nå at det internasjonale mediet Vogue Scandinavia ble misbrukt av ham for å lure seg inn. Og her benekter de ifølge Ekstra Bladet enhver forbindelse til den falske journalisten.

– Dette er en veldig uheldig situasjon der en mann feilaktig hevdet å være tilknyttet Vogue Scandinavia for å infiltrere et prestisjefylt arrangement.

– Denne mannen er på ingen måte tilknyttet Vogue Scandinavia, skriver Maria Ehrnvall, leder for vekst og markedsføring i Vogue Scandinavia, i en e-post til avisen.

Hendelsen, som fant sted i oktober, etterlater fortsatt mange spørsmål om hvordan det var mulig for mannen å omgå den høye sikkerheten og delta på den kongelige feiringen. Og hvordan han med falske papirer har klart å plassere seg i presseområdet og late som om han er en del av mediegjestene.

Dagbladet, som står bak avsløringen, skriver imidlertid at mannen tidligere har vært involvert i saker som grovt bedrageri og hvitvasking, men har fått sakene avsluttet på grunn av tvil om hans psykiske tilstand.

Også hans advokat, Viktoria Westrum i Elden advokatfirma, sier at den unge mannen ikke har fått noen sak.

– Så vidt vi vet er ikke vår klient siktet for noe straffbart forhold i denne forbindelse, verken i Norge eller Danmark, sier hun.

Både hun og den unge mannen vil ikke si noe om hva han gjorde til den kongelige bursdagen i København, blant annet når han ikke er journalist for mediene han sa han hadde møtt opp for.

På samme måte er kongefamilien i Danmark helt taus, mens PET avviser at det har noe med deres håndtering av sikkerheten å gjøre.

– PET har et tett og godt samarbeid med kongefamilien om sikkerhet og personlig beskyttelse, men PET kommenterer ikke spesifikt hvordan disse sikkerhetsoppgavene utføres.

- Vi kan imidlertid informere om at den aktuelle hendelsen - etter PETs mening - fant sted i trygge og sikre omgivelser, skriver tjenestens presseenhet i en e-post om saken til Dagbladet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.