Falleferdig hjørneeiendom har stått tom i 30 år: Nå er den solgt for 51 millioner kroner

09/07/2024 13:00

Emma

Innland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Eiendommen skal nå totalrenoveres.

Noen ganger hender det at bygninger blir stående tomme mye lenger enn de burde. Flere steder i Norge finner du bygninger som i stor grad kan trenge litt TLC.

Det er imidlertid fortsatt sjelden at en bygård på et gatehjørne i en forstad til en hovedstad får stå tom i hele 30 år.

Men det er intet mindre enn det som har skjedd i hjertet av Tøyen, et ettertraktet boligområde nær Oslo sentrum.

Den gule bygningen er fredet og har vært gjenstand for en bitter eierkonflikt i tre tiår.

Det skriver det norske finansmedie E24.

Bygget, som har et bruttoareal på 1.680 kvadratmeter, kunne fungert som et attraktivt boligprosjekt, men i stedet har den slitte fasaden vært vitne til en langvarig juridisk kamp mellom to eiere, Ingvar Brudeli og Odd Kåre Markegård.

De to eierne har hatt felles eierskap siden 1992, men deres uenigheter har hindret noen form for utvikling av eiendommen.

Artikkelen fortsetter etter bildet:

Foto: Google Maps

– Det er godt å lukke et kapittel i boka og gå videre. Jeg skulle gjerne ha fullført rehabiliteringen, men den ble stoppet, sier Brudeli om situasjonen. Konflikten eskalerte til et punkt der et tvangssalg ble nødvendig, og etter en betydelig juridisk kamp i Oslo byrett ble bygget til slutt solgt for 51 millioner – nesten det dobbelte av det opprinnelige anslaget på 26 millioner.

I dommen fra tingretten kom det frem at Markegård saksøkte Brudeli i fjor for 989.000 kroner, og at det var over 20 interessenter og syv budgivere på eiendommen da den kom på markedet.

Eier kjøpte den selv

Til slutt matchet Markegård selv det høyeste budet gjennom sine selskaper, Oslo Eiendomsinvest og Dovre Prosjekt, og kjøpte ut Brudeli.

– Nei, jeg har investert mye egenkapital i dette. Jeg får i hvert fall en del av det tilbake, reflekterer Brudeli over salget.

Han er nå eier av eiendommen sammen med sine sønner, og planleggingen for en totalrenovering er allerede i gang.

– Det har stått tomt på grunn av søksmål mot oss. Vi har satt i gang noe arbeid flere ganger, men det har vært verdiløst. Vi må begynne på nytt, sier han.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.