Forventer stor påskeutfart på onsdag: Disse tidspunktene bør du unngå

25/03/2024 13:00

Emma

Innland
Foto: Fremtind
Foto: Fremtind
Onsdag 27. mars kan vi vente stor påsketrafikk.

Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største utsteder av bombrikker og ser hvor mye trafikk det er på veien ut fra bompasseringer. Nå har de analysert trafikkmønsteret onsdagen før skjærtorsdag, og kommer med en klar anbefaling. 

Det skriver de i en pressemelding.

– Tallene våre viser at du enten bør kjøre tidlig på morgenen eller vente til klokken har passert 14.00 før dere legger kursen mot påskefjellet denne onsdagen, sier Svein Skovly, som er kommersiell direktør i Fremtind Service. 

Styr unna formiddagen 

Morgentrafikken er rolig, men tar seg opp mellom klokken 9.00 og 10.00 i det meste av landet, viser trafikktallene.  

– Så er trafikken på sitt aller travleste mellom klokken 10.00 og 11.00, med unntak av Hallingporten og E18 Stillinga. Der er det mest trafikk mellom klokken 11.00 og 12.00. Det er uansett formiddagen som er mest travel, så styr unna denne, råder Skovly. 

Etter klokken 14.00 roer trafikken seg og det er lite trafikk etter klokken 16.00. 

Foto: Fremtind

Økt risiko for ulykker 

Mange biler på veiene gir økt risiko for ulykker og bilskader.  

– Når mange reiser samtidig, kan det fort oppstå problemer. Det stiller enda større krav til oss i trafikken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 

Skadeforebyggeren har en klar oppfordring til alle som skal ut og kjøre i påsken: 

– Avpass farten, hold god avstand til bilen foran og sørg for å ha på gode vinterdekk. Skulle noe skje, kan du risikere å skade bilen, deg selv og andre – men du kan også få mindre igjen på forsikringen dersom du ikke har tatt dine forholdsregler, sier Hofstad-Nielsen. 

Thereses påskevettregler til kjøreturen: 
  • Pakk bagasjen i bilen riktig. Sørg for at løse gjenstander er godt festet og sikret i bilen. 

  • Ta deg tid til å sjekke at bilbeltene sitter som de skal før dere kjører. 

  • Overhold fartsgrensene og kjør etter forholdene. 

  • Gjør deg ferdig med tasting før du kjører, og la mobilen ligge når du kjører. 

  • Ta det pent ut av parkeringsplasser, veikryss og rundkjøringer, og når du skal «flette» i kø, inn og ut av kollektivfelt eller på motorveien. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.