Hvilket Edvard Munch-maleri skal ses på Oslo lufthavn? Stem her

13/03/2024 17:00

Emma

Innland
Foto: Munch
Foto: Munch
Du bestemmer: Hvilket Edvard Munch-maleri vil du se på Oslo lufthavn?

MUNCH har verdens største samling av Edvard Munchs kunst. Nå skal et av verkene ut av museet og inn på Oslos flyplass, Gardermoen.

Det skriver Munch i en pressemelding.

Siden 2018 har millioner av reisende fått oppleve to originalverker av Edvard Munch på Oslo lufthavn, på utenlandsterminalen. Tradisjonelt er det MUNCH som har bestemt hva som skal stilles ut, men denne gangen skal folk over hele verden få være med å bestemme.

  • Utstillingen på flyplassen blir passert av over to millioner passasjerer hvert år, og vi gleder oss over at de reisende får oppleve Edvard Munchs kunst med en gang de kommer til Oslo. Vi håper de reisende også vil bli inspirert til å besøke MUNCH i Oslo for å oppleve enda mer, sier MUNCH direktør Tone Hansen. 

  • Et av MUNCH sine viktigste samfunnsoppdrag er å bringe Edvard Munchs kunst ut til folket, og det å stille ut Edvard Munchs kunst utenfor museets fire vegger er viktig for oss. Å oppleve et originalt kunstverk av Edvard Munch på flyplassen, er med på å gi reisende en helt ny opplevelse på turen, fortsetter Hansen 

  • Flyplassen er mye mer enn bare et sted å reise gjennom, det er en destinasjon hvor man kan slappe av, shoppe og oppleve kunst og kultur. Vi har 125 kunstverker gjennom hele flyplassen, der utstillingen av Edvard Munch er vår kronjuvel, sier en stolt direktør for Oslo Lufthavn, Stine Ramstad Westby

  • Ved å la våre reisende få velge den neste kunsten som skal bli utstilt, er det med på å heve opplevelsen. Vi gleder oss masse til å avsløre resultatene fra juni av, fortsetter hun 

Den eksklusive avtalen med Avinor startet opp i 2018 og strekker seg over 10 år. 

Vil du stemme?

Hvilket maleri folket stemmer frem gjenstår å se, - blir det motiv med kvinner omgitt av frodig natur, et selvransakende portrett av Edvard Munch eller landskap med bølgeskvulp? Trykk her for å stemme. 

Stemmeperioden er fra 7. mars til 6. april.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.