John måtte gjøre rutinekontroller på trailer: Så tar saken en uventet vending

14/03/2024 19:00

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han fikk sjokk da han så traileren.

Mange har kanskje forsøkt å kjøre av gårde med hengeren mot gjenvinningsstasjonen med et lys på hengeren som ikke virker, eller med en last som kanskje bare er for den tunge sittingen.

Under en grensekontroll på Tau utenfor Stavanger ble en trailer i sjokkerende dårlig forfatning oppdaget av Statens vegvesen. Hengeren, som var lastet med trekubber, viste flere alvorlige feil som gjorde den direkte farlig å bruke i trafikken.

Det skriver TV2.no.

- Denne hengeren hadde absolutt ingenting å gjøre på veien. Her var det meste rett og slett feil, skriver John Østråt i Vegdirektoratet i sin rapport.

Hengeren, som var fylt med tømmerstokker, manglet for det første sikring av lasten. Videre viste det seg at bremser, ramme, dekklys og sikkerhetswire til nødbremsen heller ikke var i tilfredsstillende stand.

Men det mest alarmerende funnet var et stort hull i bunnen av tilhengeren, stort nok til at eføykubene risikerte å falle på veien og utgjøre en direkte fare for senere trafikanter.

På grunn av de mange sikkerhetsmanglene ble supporteren umiddelbart avregistrert av kontrollørene, og føreren av bilen ble rapportert å mangle nødvendig førerkortklasse for å kjøre kjøretøyet. Denne hendelsen understreker viktigheten av å overholde sikkerhetsstandardene som er satt for kjøretøy og deres støttespillere på norske veier.

Statens vegvesen skriver dette om trailere:

"Man må sikre all last på en henger slik at den ikke girer eller faller av. Du må sikre varer som kan forårsake støv, røyk eller virvel på kjøretøyet med netting eller presenning. For andre gjenstander, bruk lastestropper."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.